email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordin MFP: Nu inscriem in declaratia informativa bonurile fiscale de pana la 100 euro. Scutire doar in 2014

Taxe si Impoziteesalonarea la platadeclaratia informativa 394bonurile fiscalefacturi simplificate


Doua noi ordine modifica din nou legislatia fiscala. Astfel, in Monitorul Oficial de vineri, 13 septembrie, au fost publicate:

- un ordin privind modificarea instructiunilor de completare a declaratiei informative 394 privind achizitiile si livrarile pe teritoriul national prin care se renunta la declararea bonurilor fiscale in valoare de pana la 100 euro considerate facturi simplificate.

- un ordin care se refera la procedura esalonarii la plata a obligatiilor fiscale pentru contribuabilii ce beneficiaza de imprumuturi din fonduri europene, nedecontate la termen de catre autoritatile de management.

Prin primul act normativ se stabileste ca in declaratia informativa nu se inscriu bonurile fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate, aceasta scutire urmand sa se aplice numai pana la data de 31 decembrie 2014. Nici facturile emise prin autofacturare nu se vor raporta in declaratie.

De asemenea, se stabileste ca in declaratia informativa 394 se declara urmatoarele operatiuni efectuate intre persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania:

-    facturile emise, inclusiv pentru avansuri, precum si pentru operatiunile la care se aplica sistemul de TVA la incasare;

-    facturile emise in perioada de raportare, inclusiv cele care au inscrisa mentiunea "taxare inversa" sau "TVA la incasare".


Consultantul fiscal Adrian Benta a oferit lamuriri pentru Hotnews.ro si in ce priveste procedura esalonarii la plata a unor obligatii fiscale. Se mentioneaza astfel ca procedura se aplica in mod exclusiv contribuabililor ce au de incasat sume certe, lichide si exigibile de la autoritati care gestioneaza fonduri europene, neincasate la scadenta si ce au de achitat catre bugetul de stat, in aceeasi perioada impozile si taxe administrate de ANAF.     

    Procedura de esalonare incepe prin depunerea unei cereri de inlesnire la plata, depusa la organul fiscal ce administreaza contribuabilul, prin care trebuie detaliate: tipul inlesnirii la plata solicitat; suma totala pentru care se solicita esalonarea la plata sau accesoriile solicitate la scutire.

In ce consta procedura de esalonare?

     In termen de maxim 5 zile de la depunerea cererii de esalonare la plata sau anulare a sumelor accesorii, autoritatea fiscala trebuie sa elibereze un certificat de atestare fiscala, cu situatia obligatiilor bugetare datorate de acest contribuabil.

    Autoritatea fiscala trebuie de asemenea sa verifice daca contribuabilul se afla in insolventa, daca are o alta procedura de asalonare la plata aflata in derulare sau daca nu exista deja instituite propriri ale altor creditori asupra sumelor de incasat de la autoritatile de management.

     In functie de aceste trei conditii, autoritatile fiscale pot aproba sau respinge cererea de esalonare la plata.

Material realizat cu sprijinul consultantului fiscal Adrian Benta.

Sursa: HotNews.ro



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si Impoziteesalonarea la platadeclaratia informativa 394bonurile fiscalefacturi simplificate


Data aparitiei: 16 Septembrie 2013

Votati articolul "Ordin MFP: Nu inscriem in declaratia informativa bonurile fiscale de pana la 100 euro. Scutire doar in 2014":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X