email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noul sistem national de raportare pentru institutiile publice. Prevederile aduse de OUG 88 din 2013

Taxe si ImpoziteOUG 88/2013sistemul national de raportareentitati publice


Va aducem la cunostinta ca a fost publicata OUG 88/2013 privind adoptarea unor masuri fiscal-bugetare pentru indeplinirea unor angajamente convenite cu organismele internationale, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Noua Ordonanta reglementeaza modul in care va functiona sistemul national de raportare pentru entitatile publice, avand printre obiective intarirea disciplinei bugetare la nivelul entitatilor publice si a responsabilizarii ordonatorilor de credite in procesul bugetar si scopul reducerii deficitului bugetului general consolidat prin diminuarea arieratelor inregistrate de entitatile publice.

Astfel, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, Ministerul Finantelor Publice ia toate masurile necesare pentru asigurarea functionarii sistemului national de raportare.

Punerea in functiune a sistemului naional de raportare si testarea procedurii de functionare a sistemului in relatia cu entitatile publice se realizeaza pana la data de 31 decembrie 2014.

Entitatile publice au obligatia de a furniza catre sistemul national de raportare date aferente identificarii acestora ca persoane juridice, conform procedurii de functionare a sistemului.


De asemenea,entitatile publice au obligatia raportarii bugetului agregat si bugetului individual conform procedurii de functionare a sistemului.

Noul sistem national de raportare urmeaza sa supravegheze si buna desfasurare a angajamentelor contractate de entitatile publice:

"Art. 19 - Inregistrarea in sistem a creditelor de angajament si bugetare aferente angajamentelor legale se realizeaza anterior semnarii angajamentului legal, conform procedurii de functionare a sistemului. Sistemul de control al angajamentelor asigura verificarea si controlul respectarii prevederilor procedurii de functionare a sistemului si in cazul validarii furnizeaza entitatii publice un numar unic al angajamentului legal care este utilizat pe toata durata de derulare a angajamentului."

Sanctiuni

Depasirea cu mai mult de 10 zile a termenelor stabilite de noua ordonanta constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 5.000 lei.


OUG 88/2013 poate fi consultata integral AICI.



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si ImpoziteOUG 88/2013sistemul national de raportareentitati publice


Data aparitiei: 24 Septembrie 2013

Votati articolul "Noul sistem national de raportare pentru institutiile publice. Prevederile aduse de OUG 88 din 2013":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X