email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Curtea Constitutionala a declarat ca neconstitutionale unele prevederi privind insolventa

Taxe si Impoziteinsolventaprevederi neconstitutionaleAvocatul PoporuluiOUG insolventa


Saptamana aceasta, Curtea Constitutionala a decis ca unele prevederi din OUG privind insolventa sunt neconstitutionale, ca raspuns la sesizarea Avocatului Poporului prin crae a fost contestat articolul 81 alineatul 3 ce reglementeaza doar pentru audiovizual, si articolul 348, privind retroactivitatea legii, aminteste Mediafax.

In concret, Ordonanta de urgenta privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, adoptata pe 2 octombrie de Guvern, prevede la articolul 81, asa cum reia sursa citata, urmatoarele: "in cazul in care activitatea debitorului se afla sub incidenta prevederilor Legii audiovizualului, ca urmare a deschiderii procedurii si pana la data confirmarii planului de reorganizare se suspenda licenta audiovizuala cu incepere de la data primirii comunicarii de catre Consiliul National al Audiovizualului".

Totodata, se prevede ca "in planul de reorganizare vor fi prevazute conditiile de exercitare a dreptului de a difuza, intr-o zona determinata, un anume serviciu de programe, conditii ce vor fi supuse aprobarii prealabile a Consiliului National al Audiovizualului".

Avocatul Poporului a transmis in 9 octombrie la Curtea Constitutionala sesizarea in cazul Ordonantei de urgenta privind insolventa, ridicand exceptia de neconstitutionalitate a articolului 81 alineatul 3 si a articolului 348.

In ce priveste incalcarea articolului 1 alineatul 5 din Constitutie, Avocatul Poporului a aratat ca prin dispozitiile acesteia, potrivit carora respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie, se instituie o obligatie generala impusa tututor subiectilor de drept, inclusiv puterii executive, care in activitatea de legiferare trebuie sa respecte legea fundamentala si sa asigure calitatea legislatiei.

In plus, noteaza Mediafax, dispozitiile articolului 81 alineatul 3 din OUG 91, care fixeaza un regim juridic distinct pentru debitorul aflat sub incidenta prevederilor Legii audiovizualului nr. 504/2002, pot fi considerate neconstitutionale in raport cu articolul 1 alineatul 5 din Constitutie, intrucat cei pentru care s-a declansat procesura de insolventa in timpul legii vechi nu au posibilitatea sa prevada ca o reglementare ulterioara le va afecta existenta ca subiecti de drept privat.

Avocatul Poporului a aratat si ca la stabilirea sferei de actiune in timp a legii trebuie sa se tina cont atat de prioritatea legii noi fata de cea veche, dar si de siguranta raporturilor juridice.


de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si Impoziteinsolventaprevederi neconstitutionaleAvocatul PoporuluiOUG insolventa


Data aparitiei: 30 Octombrie 2013

Votati articolul "Curtea Constitutionala a declarat ca neconstitutionale unele prevederi privind insolventa":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X