email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF modifica unele formulare dupa modificarile aduse OUG 102 din 2013

Formulare Impozitedeclararea impoziteloroug 102/2013impozitul pe constructiiformularul 100


ANAF modifica in perioada urmatoare mai multe formulare utilizate la declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.

Aceste modificari sunt efectuate ca urmare a faptului ca prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 102/2013 au fost introduse o serie de modificari ale prevederilor Codului fiscal, aplicabile incepand cu 1 ianuarie 2014, care vizeaza, in principal, urmatoarele aspecte:

- posibilitatea unor categorii de contribuabili, in conformitate cu legislatia contabila in vigoare, de a opta pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic;

- includerea in sfera impozitului pe veniturile microintreprinderilor si a persoanelor juridice care indeplinesc conditiile de la art. 112^1 din Codul fiscal si care realizeaza venituri din activitati de consultanta si management, cu conditia ca ponderea acestor venituri in veniturile totale, sa nu depaseasca 20%;

- introducerea impozitului pe constructii, care reprezinta venit al bugetului de stat si se administreaza de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Ca urmare a modificarilor legislative, a aparut necesitatea actualizarii atat a modelului si continutului formularelor utilizate in prezent pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, cat si a instructiunilor de completare a acestora.


In vederea unei mai bune administrari a obligatiilor de plata la bugetul de stat datorate de operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, Oficiul National pentru Jocuri de Noroc a solicitat detalierea unor pozitii din Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat, referitoare la taxele aferente jocurilor de noroc.

Tototata, a fost eliminat impozitul pe veniturile din arenda din formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" ca urmare a preluarii acestuia in formularul 112 "Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate", al carui model si continut a fost modificat prin Ordinul ministrului finantelor publice, ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice si ministrului sanatatii nr. 1977/2757/1580/2013.

Astfel, prin prezentul proiect de ordin, se propune modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1950/2012 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, dupa cum urmeaza:

1. Modificarea Instructiunilor de completare a formularului 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat", prevazute in ANexa nr. 6 la oridnul mentionat mai sus.

2. Modificarea Nomenclatorului privind obligatiile de plata la bugetul de stat, prin introducerea unui nou impozit, respectiv impozitul pe constructii, detalierea taxelor pe jocuri de noroc si eliminarea din acesta a pozitiei "Impozit pe veniturile din arenda".

3. Modificarea formularului 120 "Decont privind accizele", care se depune anual, pana la data de 30 aprilie 2014, prin introducerea noilor produse supuse accizarii, incepand cu 1 ianuarie 2013, potrivit prevederilor art. 207 din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.


de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Formulare Impozitedeclararea impoziteloroug 102/2013impozitul pe constructiiformularul 100


Data aparitiei: 17 Ianuarie 2014

Votati articolul "ANAF modifica unele formulare dupa modificarile aduse OUG 102 din 2013":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X