email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce crede Isarescu despre reducerea datoriilor la banci

Credite bancarebancirestantestimulente fiscaleIsarescureducerea datoriilor


Creditele la banci ar putea fi achitate mai usor de catre cetateni in cazul in care vor fi aplicate unele stimulente fiscale dezbatute recent.

Aceste masuri sunt incluse intr-un pachet complex care vizeaza stimularea consumului prin reducerea datoriilor catre banci contra unor stimulente fiscale, fapt care ar putea reprezenta un prim pas spre diferentierea impozitarii, in cazul in care se aplica pentru venituri sub 1.600 lei, a declarat saptamana aceasta guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, citat de Agerpres.

Astfel, Isarescu a oferit explicatii cu privire la motivele care au stat la baza unor astfel de propuneri:

"Introducerea pachetului de masuri pentru stimularea consumului prin "usurarea" serviciului datoriei la banci contra unor stimulente fiscale ar putea fi un prim pas spre diferentierea impozitarii, daca se aplica pentru venituri sub 1.600 de lei. Este o schema fiscala de care ar putea beneficia aproximativ 900.000 de debitori. La Banca Nationala am urmarit doua aspecte pe care le consideram esentiale. In primul rand relatia banca - client, sa nu fie ceva fortat si sa apara hazardul moral. Adica, bancile pot (rescadenta creditul - n.r.) daca clientii vor. Un alt aspect se refera la reactia bancilor".

Acesta considera ca autoritatilor le revine sarcina de a include aceasta schema in buget, alaturi de o estimare a masurii in care veniturile bugetare vor fi recuperate prin cresterea consumului, din taxele pe acest consum suplimentar, noteaza Agerpres.

In paralel, premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca Executivul va adopta o Ordonanta prin care persoanele care au credite la banci si un venit de maximum 1.610 lei lunar pot ajunge, in urma unei intelegeri cu banca, la injumatatirea ratei pe o perioada de doi ani.

Sursa citata mentioneaza ca aceasta masura va intra in vigoare de la 1 aprilie si de ea vor putea beneficia cei care nu au restante mai vechi de 90 de zile la creditele bancare.



de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Credite bancarebancirestantestimulente fiscaleIsarescureducerea datoriilor


Data aparitiei: 05 Februarie 2014

Votati articolul "Ce crede Isarescu despre reducerea datoriilor la banci":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X