email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul sustine scaderea CAS si neimpozitarea profitului reinvestit

Reducerea CASneimpozitarea profitului reinvestitChitoiuPIBdelegatia FMI


La jumatatea acestei saptamani, guvernul a transmis ca sustine pachetul de masuri de relaxare fiscala si dezvoltare economica. In cadrul acestui pachet sunt incluse si masuri precum reducerea CAS si neimpozitarea profitului reinvestit, urmand ca acestea sa fie discutate cu delegatia FMI in luna aprilie.

Conform comunicatului emis si citat de Dailybusiness.ro, "Guvernul Romaniei sustine pachetul de masuri de relaxare fiscala si dezvoltare economica anuntate la inceputul acestei luni, care include reducerea CAS si neimpozitarea profitului reinvestit. Toate aceste masuri vor fi discutate cu reprezentantii Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale, in cadrul vizitei in Romania care va avea loc in luna aprilie".

Totodata, in ce priveste data la care vor fi dezbatute aceste masuri, comunicatul precizeaza:

„Dupa cum a fost anuntat inca de la recenta vizita a delegatiei finantatorilor internationali, de catre vicepremierul Daniel Chitoiu (care a condus discutiile cu reprezentantii FMI, BM si CE, alaturi de ministrul Liviu Voinea) masurile de relaxare fiscala si dezvoltare economica urmeaza a fi discutate cu aceste institutii in aprilie, pe baza unui studiu care se face cu Banca Mondiala. Guvernul Romaniei este dedicat indeplinirii angajamentelor asumate in cadrul programului de guvernare, care prevede masuri de relaxare fiscala. Guvernul Romaniei sustine aplicarea acestora, cu respectarea tuturor obligatiilor luate in cadrul Uniunii Europene, precum si in relatia cu partenerii internationali ai Romaniei".



Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a anuntat recent ca reducerea CAS va fi discutata cu reprezentantii FMI la urmatoarea misiune, programata pentru sfarsitul lunii aprilie. Comunicatul emis de FMI in ce priveste vizita din perioada 21 ianuarie - 4 februarie noteaza:

"S-a ajuns la un acord la nivel tehnic. Programul ramane, in linii mari, in directia cea buna. Majoritatea criteriilor de performanta stabilite pentru finele lunii decembrie 2013 au fost indeplinite sau sunt aproape indeplinite".

Pentru acest an, FMI estimeaza o crestere cu 2,2 procente a PIB-ului real, in timp ce pe plan intern cererea se va consolida pe fondul suportului acordat prin cadrul politicilor, dar si ca urmare a unei mai bune absorbtii a fondurilor Uniunii Europene si a cresterii increderii, informeaza sursa.



de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Reducerea CASneimpozitarea profitului reinvestitChitoiuPIBdelegatia FMI


Data aparitiei: 19 Februarie 2014

Votati articolul "Guvernul sustine scaderea CAS si neimpozitarea profitului reinvestit":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X