email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Examenul de admitere la stagiu. Cum se obtine calitatea de expert contabil si contabil autorizat in 2014?

Examenul de aptitudiniacces la stagiucontabil autorizatexpert contabilCECCAR

In randurile urmatoare puteti consulta calendarul complet al examenelor din acest an stabilite pentru cei care doresc sa obtina calitatea de expert contabi si contabil autorizat.


1. EXAMENUL DE ADMITERE LA STAGIU

Examenul de admitere la stagiu in vederea obtinerii calitatii de expert contabil si contabil autorizat, sesiunea 2014, se organizeaza in zilele de 5 si 12 octombrie.

Pentru contabil autorizat:

- in ziua de 5 octombrie 2014, o proba scrisa cu subiecte din disciplinele Contabilitate, Fiscalitate si Drept.

Pentru expert contabil:

- in ziua de 5 octombrie 2014, o proba scrisa cu subiecte din disciplinele  Contabilitate, Fiscalitate si Drept;

- in ziua de 12 octombrie 2014, o proba scrisa cu subiecte din disciplinele Audit, Evaluare economica si financiara a intreprinderilor, Expertiza contabila si Doctrina si deontologia profesiei contabile.

Examenul de admitere la stagiu pentru contabilii autorizati, membri activi ai Corpului, care indeplinesc conditia de studii superioare economice si doresc accesul la stagiul pentru categoria expert contabil, se va organiza in acelasi timp cu examenul de admitere la stagiu, respectiv in ziua de 12 octombrie 2014, la disciplinele Contabilitate, Audit, Evaluare economica si financiara a intreprinderilor, Expertiza contabila si Doctrina si deontologia profesiei contabile.

Examenul de admitere la stagiu este organizat de C.E.C.C.A.R. in conformitate cu Regulamentul privind accesul la profesie, aprobat prin H.G. nr. 227/2008, publicat in Monitorul Oficial nr. 187/11.03.2008, cu modificarile si completarile ulterioare.

2. EXAMENUL DE APTITUDINI

Examenul de aptitudini in vederea accesului la calitatea de expert contabil si de contabil autorizat se organizeaza, in anul 2014, in zilele de 16 si 23 noiembrie.

- in ziua de 16 noiembrie 2014, proba scrisa constand in studii de caz, exercitii si probleme din domeniul expertizei, monografiei contabile, analizei economico–financiare, evaluarii intreprinderii si auditului, dar si intrebari de judecata profesionala din doctrina si deontologia profesiei contabile, organizarea si functionarea Corpului;

- in ziua de 23 noiembrie 2014, proba orala constand in cate o intrebare din materia juridica si fiscala, dar si din domeniile contabilitate, audit financiar si evaluarea intreprinderilor.

Au dreptul sa participe la aceasta sesiune stagiarii aflaţi in anul 3 de stagiu, precum si stagiarii care nu au promovat examenul de aptitudini si au dreptul sa se inscrie la urmatoarele doua sesiuni consecutive.

Examenul de aptitudini este organizat de C.E.C.C.A.R. in conformitate cu Regulamentul privind efecuarea stagiului si examenul de aptitudini in vederea accesului la calitatea de expert contabil si de contabil autorizat, aprobat prin Hotararea Consiliului superior al Corpului 00/33/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.





Sursa: CECCAR




de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Examenul de aptitudiniacces la stagiucontabil autorizatexpert contabilCECCAR


Data aparitiei: 13 Martie 2014

Votati articolul "Examenul de admitere la stagiu. Cum se obtine calitatea de expert contabil si contabil autorizat in 2014?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X