email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legitimatiile de inspectie fiscala au reguli noi prin Ordinul nr. 353/2014

legitimatiiinspectie fiscalafurtul legitimatieiinspectia fiscalaevidenta nominalaOrdinul nr. 353/2014


Ordinul nr. 1156/2009 privind legitimatiile de inspectie fiscala a fost modificat de Ordinul nr. 353/2014 care aduce reglementari noi si care modifica mai multe articole, asa cum veti putea constata in prevederile de mai jos, prezentate comparativ:

Art. 1

Pentru desfasurarea inspectiei fiscale, potrivit titlului VII "Inspectia fiscala" al Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se vor elibera legitimatii de inspectie fiscala personalului cu atributii de inspectie fiscala, conform modelelor*) prevazute in anexele nr. 1 si 2.


Art. 1 modificat:

Pentru desfasurarea inspectiei fiscale, potrivit titlului VII «Inspectia fiscala» din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se vor elibera legitimatii de inspectie fiscala personalului cu atributii de inspectie fiscala, conform modelelor prevazute in anexa nr. 2.

2) Numerotarea legitimatiilor de inspectie fiscala se face de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin repartizarea unei plaje de numere fiecarei structuri cu atributii de inspectie fiscala din cadrul aparatului central si teritorial, conform anexei nr. 3.

Art. 2

(2) Numerotarea legitimatiilor de inspectie fiscala se face de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin repartizarea unei plaje de numere fiecarui organ fiscal, conform anexei nr. 3.

Art. 3

3) Legitimatiile de inspectie fiscala vor fi semnate de catre vicepresedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru structurile cu atributii de inspectie fiscala centrale, de catre directorul coordonator pentru structurile cu atributii de inspectie fiscala din cadrul directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti si de catre directorul general pentru structurile cu atributii de inspectie fiscala din cadrul Directiei generale de administrare a marilor contribuabili.

Art. 3 modificat

(3) Prin organ fiscal, in sensul prezentului ordin, se intelege Directia generala de administrare a marilor contribuabili si directiile generale regionale ale finantelor publice, conform prevederilor anexei nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

(4) Distribuirea legitimatiilor de inspectie fiscala se efectueaza de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, pe baza solicitarilor facute de structurile cu atributii de inspectie fiscala centrale si teritoriale.


Art. 4 modificat

(4) Legitimatiile de inspectie fiscala vor fi semnate de catre directorul general al organului fiscal.


(5) Eliberarea legitimatiilor de inspectie fiscala se face de catre conducatorul organului de inspectie fiscala, pentru persoanele din subordine, pe baza unei evidente nominale. Modelul evidentei nominale este prevazut in anexa nr. 4.

Art. 5

(5) Eliberarea legitimatiilor de inspectie fiscala se face de catre conducatorul organului de inspectie fiscala, pentru persoanele din subordine, pe baza unei evidente nominale. Modelul evidentei nominale este prevazut in anexa nr. 4.

Art. 5 modificat

(5) Eliberarea legitimatiilor de inspectie fiscala se face de catre organul fiscal, prevazut la alin. (3), pe baza unei evidente nominale. Modelul evidentei nominale este prezentat in anexa nr. 4.


Art. 6

(6) Pierderea sau furtul legitimatiei de inspectie fiscala se publica in presa si se anunta directiei emitente in termen de 48 de ore.

Art. 6 modificat

(6) Pierderea sau furtul legitimatiei de inspectie fiscala se publica in presa si se anunta la organul fiscal care a eliberat legitimatia, in termen de 48 de ore.


Art. 7

(7) La data incetarii activitatii, titularul legitimatiei de inspectie fiscala va depune legitimatia la organul fiscal emitent, in vederea anularii si consemnarii in evidenta nominala prevazuta la alin. (5).

Art. 7 modificat

(7) La data incetarii activitatii, titularul legitimatiei de inspectie fiscala va depune legitimatia la organul fiscal care a eliberat legitimatia, in vederea anularii si consemnarii in evidenta prevazuta la alin. (5).


de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legitimatiiinspectie fiscalafurtul legitimatieiinspectia fiscalaevidenta nominalaOrdinul nr. 353/2014


Data aparitiei: 17 Martie 2014

Votati articolul "Legitimatiile de inspectie fiscala au reguli noi prin Ordinul nr. 353/2014":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X