email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce crede seful ANAF despre problema popririlor multiple si arieratele in companiile mari

Gelu Stefan Diaconuseful ANAFcolectareimpozitepopririlormediul de afaceri


Intr-un interviu acordat recent, Gelu Stefan Diaconu, presedintele ANAF, a dezbatut problema popririlor multiple in mediul de afaceri, aspectele care tin de PIB-ul nefiscalizat si rata de colectare, precum si tema referitoare la arierate in companiile mari (private si de stat).

Intrebat de portalul Cursdeguvernare.ro cum isi poate mari ANAF eficacitatea pentru a creste rata de colectare, Gelu Stefan Diaconuu a precizat ca in Romania exista doar doua solutii pentru ca acest lucru sa se produca: "fie ne modificam procedurile si reusim sa intarim activitatea de prevenire, de descoperire si de combatere a fraudelor fiscale, fie crestem impozitele. In mod evident, cresterea sarcinii fiscale este o optiune exclusa. Atunci, nu ne ramane decat sa ne imbunatatim capacitatea de colectare".

Reprezentantul Cursdeguvernare.ro a mentionat ca se simte presiunea asupra mediului economic venind din incercarile de imbunatatire a colectarii. In replica, seful ANAF a declarat:

"Masuri de genul celor luate pana acum, care tin de presiuni asupra personalului, de actiuni usor exagerate asupra contribuabililor si-au cam dovedit limitele. Si atunci, sunt convins, trebuie sa umblam la o reforma de ansamblu a Agentiei.

Este si o conditie prealabila a programului pe care-l derulam cu Banca Mondiala, pe de alta parte. Am creat cadrul viitoarelor reduceri a numarului de unitati fiscale, din perspectiva informatizarii aproape complete a procedurilor de administrare. Pentru ca existau foarte multe suprapuneri in sistem- de exemplu, directiile finantelor publice judetene care existau concomitent cu directii municipale, in resedintele de judet- am disponibilizat cam 1.200 de noi posturi.

Acestea, puse alaturi de posturile rezultate din desfiintarea Garzii Financiare, ne-au permis cele 2.000 de posturi pe care sa le alocam Directiei Antifrauda. Asta a fost o prima etapa, deloc usoara.

Uitati-va ce s-a intamplat cu celelalte tentative din spatiul public de reorganizare in profil regional a activitatii serviciilor deconcentrate sau chiar a serviciilor administrative, in general. E o activitatea crea creeaza enorme pasiuni locale, motiv pentru care, probabil, si eu si toata echipa care lucreaza la asa ceva, n-am devenit persoane foarte simpatice."

In cadrul aceluiasi interviu, in ce priveste resursele umane, seful ANAF a mentionat ca exista un dezechilibru in ce priveste alocarea resurselor, de orice natura.

de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Gelu Stefan Diaconuseful ANAFcolectareimpozitepopririlormediul de afaceri


Data aparitiei: 21 Martie 2014

Votati articolul "Ce crede seful ANAF despre problema popririlor multiple si arieratele in companiile mari":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X