email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antonescu e contra accizei suplimentare daca nu se duce la reducerea CAS

Acciza suplimentaraPNLAntonescureducerea CASautostraziCAS angajator

La jumatatea saptamanii in curs, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca liberalii se opun aplicarii accizei suplimentare la carburanti in conditiile in care sumele provenite din aceasta taxa nu sunt directionate la CAS sau la constructia de autostrazi, vorbind de o posibila motiune de cenzura.


Astfel, acesta a mentionat ca PNL a sprijinit aplicarea accizei suplimentare la carburanti la momentul construirii bugetului de stat, prin intermediul ministrului de Finante, precizand totodata, informeaza Mediafax, ca pozitia PNL era pentru aplicarea accizei suplimentare de la 1 ianuarie, existand doua scenarii in care banii obtinuti sa fie directionati fie spre reducerea CAS cu 5%, fie spre "un fond special destinat investitiilor din infrastructura mare cu precadere constructiei de autostrazi".

"Aceasta a fost decizia asumata de catre ministrul Finantelor de atunci, aceasta a fost decizia asumata de membrii Guvernului, aceasta a fost decizia asumata de PNL.

In acest moment, in care incep sa apara neclaritati, neconcordante, contradictii flagrante intre primul-ministru si actualul sau ministru de Finante, in acest moment in care unul nu ne mai spune nimic, nici ca se duc acesti bani in infrastructura, autostrazi, nici ca se baga in oala cea mare a Guvernului, in care ministrul Finantelor ne spune clar ca trebuie introdusa accciza ca altfel nu sunt bani de pensii si salarii, deci intelegem ca nici nu mai poate fi vorba de bani de autostrazi, evident ca noi luam distanta necesara si facem aceste precizari pentru a arata ca, in conditiile in care acciza avea o destintie precisa si oficiala, noi continuam sa o acceptam, sa o sustinem in continuare", a afirmat Antonescu, citat de Mediafax.

Agentia de stiri noteaza si ca presedintele PNL a oferit explicatii cu privire la schimbarea de opinie in ce priveste sustinerea accizei suplimentare:

"In conditiile in care banii nu sunt destinati acestui obiectiv (constructia de autostrazi sau reducerea CAS, n.r.) si sunt destinati acelui loc general din care, de fapt, prioritatea rezulta a fi intotdeauna clientela politica, evident ca nu mai suntem de acord cu acest lucru si nu mai sustinem aceasta masura a Guvernului. Atentie inca o data! Acciza pentru autostrazi, da, sau varianta acciza impreuna cu reducerea CAS-ului la angajator, da, acciza pentru a spori bugetul nediferentiat in care aloca dansii dupa aceea cum si mai ales cui vor, nu".



de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Acciza suplimentaraPNLAntonescureducerea CASautostraziCAS angajator


Data aparitiei: 27 Martie 2014

Votati articolul "Antonescu e contra accizei suplimentare daca nu se duce la reducerea CAS":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X