email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Infringement pentru Romania cu privire la TVA la incasare

InfringementRomaniatransportMAETVA la incasaredreptul UE


Recent au fost adoptate de catre Comisia Europana mai multe decizii prin care se aplica procedura de infringement pentru Romania in ce priveste unele reguli de transport, precum si implementarea sistemului de TVA la incasare.

In aceasta privinta, noteaza Mediafax, MAE a emis un comunicat prin care informeaza:

"Astfel, Comisia a clasat: cauza 2014/2038 privind necomunicarea masurilor nationale de transpunere a Directivei 2013/1/UE de modificare a Directivei 93/109/CE in ceea ce priveste anumite norme de exercitare a dreptului de a fi ales pentru Parlamentul European pentru cetatenii Uniunii care au resedinta intr-un stat membru in care nu sunt resortisanti".

Totodata, sunt mentionate urmatoarele:

"cauza 2014/0197 privind necomunicarea masurilor nationale de transpunere a Directivei de punere in aplicare 2012/37/UE de modificare a anumitor anexe la Directivele 66/401/CEE si 66/402/CEE in ceea ce priveste conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca semintele de Galega orientalis Lam., greutatea maxima a unui lot de seminte de anumite specii de plante furajere si dimensiunea esantionului de Sorghum spp; cauza 2014/2044 privind neindeplinirea obligatiilor de notificare a masurilor nationale de implementare prevazute de Regulamentul (UE) nr. 1177/2010 privind drepturile pasagerilor care calatoresc pe mare si pe cai navigabile interioare si de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 (dosar EU-Pilot); cauza 2014/4155 privind implementarea sistemului TVA la incasare (dosar EU-Pilot)".

In acest moment, informeaza agentia de stiri se afla in curs 58 de actiuni in constatarea neindeplinirii obligatiilor declansate de Comisie impotriva Romaniei. Din acest total, 56 se afla in faza precontencioasa si 2 pe rolul CJUE. In ceea ce priveste actiunile aflate in faza precontencioasa, 29 privesc transpunerea sau aplicarea incorecta a dreptului UE, iar 27 vizeaza necomunicarea masurilor nationale de transpunere a directivelor.

De la data aderarii si pana la acest moment, Curtea de Justitie a Uniunii Europene nu a pronuntat nicio hotarare de condamnare a Romaniei in cadrul vreunei actiuni in constatarea neindeplinirii obligatiilor, precizeaza MAE.


de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
InfringementRomaniatransportMAETVA la incasaredreptul UE


Data aparitiei: 31 Martie 2014

Votati articolul "Infringement pentru Romania cu privire la TVA la incasare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X