email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OUG privind returnarea unei parti din acciza, publicata in alta forma decat cea anuntata de Guvern ca fiind aprobata

Reducerea de accizetransportatoriOUGordonantareturnareaccizatransportatorirestituirea diferentei

La finele saptamanii trecute, in Monitorul Oficial a fost publicata OUG privind returnarea catre transportatori a 4 eurocenti din acciza suplimentara pe carburanti de 7 eurocenti.

Aceasta forma in care a fost publicata Ordonanta amintita este insa diferita fata de cea pe care Guvernul a anuntat ca a aprobat-o la jumatatea saptamanii, transmitand in acest sens si un comunicat. In comunicat, anunta HotNews.ro, era inclusa si prevederea referitoare la returnarea unei parti din acciza si pentru transporturi postale, masura care vizeaza activitatea Postei Romane, insa aceasta prevedere nu a fost inclusa si in forma publicata.

Aceasta este prevederea care se regasea in comunicat si care nu se regaseste si in forma publicata in Monitorul oficial:

"De asemenea, reducerea se aplica si pentru transporturi postale efectuate in cadrul unui serviciu universal cu autovehicule sau ansambluri de vehicule articulate destinate exclusiv transportului postal si cu o greutate bruta autorizata de cel putin 3,5 tone. Aceasta masura vizeaza activitatea Postei Romane, care nu beneficiaza si nu poate avea o licentiere asa cum operatorii privati au".

Potrivit HotNews.ro, cele doua explicatii posibile sunt urmatoarele: fie comunicatul de presa a avut informatii eronate, fie textul ordonantei a fost modificat dupa ce a fost aprobat in sedinta de Guvern.

Prin OUG e prevazuta reducerea de accize de 40 euro/1000 litri fata de nivelul standard prevazut de lege, pentru motorina utilizata drept carburant pentru transport rutier de marfuri in cont propriu sau pentru alte persoane, cu autovehicule sau ansambluri de vehicule articulate destinate exclusiv transportului rutier de marfuri si cu o greutate bruta maxima autorizata de cel putin 7,5 tone, precum si pentru transportul de persoane, regulat sau ocazional, exclusiv transportul public local de persoane, cu un autovehicul din categoria M2 sau M3.
 
Astfel, reducerea de accize se realizeaza prin restituirea diferentei de 40 euro/1000 litri operatorilor economici licentiati in Uniunea Europeana.

Atat Asociatia Transportatorilor Feroviari, cat si presedintele Traian Basescu, au considerat ca aceasta masura este una care discrimineaza: "Acesta (n.r. - presedintele) a precizat intr-o scrisoare transmisa presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, ca s-au creat premisele unui tratament discriminatoriu fata de ceilalti transportatori, cum ar fi: aerieni, feroviari si maritimi, carora aceasta rambursare nu le va fi aplicabila", informeaza HotNews.ro.

De asemenea, aceasta noua masura poate aduce cu sine alte taxe. Pentru ca obiectivele fiscale sa nu fie afectate, Andrea Schaechter, seful misiunii FMI pentru Romania, a declarat ca masura va trebui compensata cu altele.

de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Reducerea de accizetransportatoriOUGordonantareturnareaccizatransportatorirestituirea diferentei


Data aparitiei: 07 Aprilie 2014

Votati articolul "OUG privind returnarea unei parti din acciza, publicata in alta forma decat cea anuntata de Guvern ca fiind aprobata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X