email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantari prin Programul de minimis, in atentia IMM-urilor

Programul de minimisIMM-uriintreprinderiloracorduri de finantarecompanii


In perioada urmatoare, Guvernul va aloca 0,4% din PIB-ul Romaniei intreprinderilor mici si mijlocii. In acest proiect intra si programul de minimis este parte a acestui proiect, asa cum a declarat marti Florin Jianu, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism.

Acorduri de finantare au fost deja semnate de 33 de companii, acestea urmand sa primeasca finantari prin programul de minimis.

In ce priveste inscrierea in cadrul schemei de ajutor de minimis, Agerpres informeaza ca s-a realizat on-line in perioada 15 -  24 ianuarie 2014, punctajul obtinut in urma evaluarii electronice fiind dat in functie de cheile de interes ale Guvernului, precum numarul locurilor de munca nou create, sectorul de activitate, locul implementarii proiectului (rural, zona defavorizata, urban).

Citat de agentia de stiri, in ce priveste inceputul proiectului de finantare, Florin Jianu a declarat:

"Pe langa acest program, vom demara de saptamana viitoare o caravana prin care dorim sa promovam la nivel national obiectivele legii IMM-urilor care a fost votata de Parlament saptamana trecuta".

Totodata, anunta agentia, pe durata inscrierii in cadrul schemei de minimis au depus planuri de investitii in vederea obtinerii finantarii 7.138 aplicanti, au fost verificate pana in prezent 566 si acceptate la finantare 263 de planuri de investitii. incepand cu data de 16 aprilie 2014, oficiile teritoriale vor semna primele 263 de acorduri de minimis pentru acest an.

Bugetul total alocat schemei de ajutor de minimis este de 500 milioane lei, din care 250 milioane lei aferente anului fiscal 2014 si 250 milioane lei aferente anului fiscal 2015. Numarul minim estimat de IMM-urile beneficiare de ajutor de minimis este de 1.100 beneficiari, din care 550 pentru anul 2014. Cu toate acestea, din planurile evaluate pana in prezent, din diferentele de sume nerambursabile solicitate, numarul minim de beneficiari va creste per total la 1.250.

Suma maxima de finantare pentru un proiect este de 100.000 de euro pe o perioada de doi ani fiscali consecutivi, reprezentand maximum 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile.


de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Programul de minimisIMM-uriintreprinderiloracorduri de finantarecompanii


Data aparitiei: 17 Aprilie 2014

Votati articolul "Finantari prin Programul de minimis, in atentia IMM-urilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X