email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Decizia uluitoare pe care a luat-o Guvernul. Firmele mici vor fi afectate

Firmele miciconsumatoriENELANREfactura de electricitatefactura lunara

La jumatatea acestei saptamani, Guvernul a luat o decizie ale caror efecte se vor rasfrange numai asupra companiilor mici. Aceasta hotarare care a starnit deja nemultumiri isi va face cunoscute efectele numai asupra unor categorii de firme, fiind insa vizate firmele mici care vor avea cel mai mult de suferit.

Aceste masuri vin dupa ce Guvernul a aprobat miercuri un ajutor de stat pentru marii consumatori de energie electrica. De ce vor avea insa de suferit firmele mici de pe urma acestei hotarari? E foarte simplu, noua hotarare stabileste ca marii consumatori de energie electrica urmeaza sa fie exceptati de la plata pana la pana la 85% a certificatelor verzi.

Cine va subventiona insa aceste exceptari nu s-a transmis inca oficial de catre Guvern. Intrebat de HotNews.ro de unde vor fi obtinute aceste sume care sa compenseze,  Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), a spus ca "deocamdata, se discuta sa fie trecute (n.red. certificatele verzi pe care ar fi trebuit sa le plateasca marii consumatori) la ceilalti consumatori".

Mai exact, acesta a explicat ca "asa cum a fost facut actul normativ, se va rasfrange asupra tuturor celorlati consumatori", chiar daca, asa cum adaugat acesta, impactul nu va fi "decat" de 1%, maxim, la un MWh de energie.

Certe este ca subventiile vor fi suportate de fiecare consumator in parte care nu e incadrat in categoria marilor consumatori de energie electrica. Aceasta masura a fost luata intr-un context in care s-au iscat discutii pe tema "umflarii facturilor" tocmai in facturi, noteaza HotNews.ro.

In mod paradoxal, noteaza aceeasi sursa, premierul Victor Ponta si-a exprimat indignarea fata de ce s-a intamplat la ENEL care a incarcat facturile la consumatorul final cu ajutorul ANRE.  Astfel, premierul a precizat: "Consider inadmisibil ceea ce se intampla de ani de zile, cred ca de prin 2007-2008 incoace, si anume incarcarea facturilor si nerespectarea conditiilor de privatizare".

Aceasta masura aprobata de Guvern favorizeaza consumatorii mari (circa 300), urmand ca diferentele sa fie platite de firmele mici si de fiecare consumator in parte (casnici) pe factura lunara de electricitate.



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Firmele miciconsumatoriENELANREfactura de electricitatefactura lunara


Data aparitiei: 12 Iunie 2014

Votati articolul "Decizia uluitoare pe care a luat-o Guvernul. Firmele mici vor fi afectate":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X