email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce va insemna reducerea CAS pentru angajator? Declaratiile ministrului de Finante

Impozitul pe constructiireducerea CASasigurari socialeIoana-Maria Petrescu2014


Ministrul de Finante Ioana-Maria Petrescu a facut recent mai multe declaratii cu privire la insemnatatea masurii de reducere a CAS-ului cu cinci puncte procentuale pentru mediul privat.

Aceasta considera astfel, noteaza Agerpres, ca reducerea cu 5 puncte procentuale a contributiilor de asigurari sociale aplicata pentru angajator este cea mai consistenta diminuare realizata intr-o singura etapa, in ultimii 14 ani.

Zilele trecute, Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Finantelor Publice (MFP), proiectul de lege privind reducerea cu 5 puncte procentuale a contributiilor de asigurari sociale platite de catre angajator, masura care se va aplica incepand cu data de 1 octombrie 2014.

In aceasta privinta, ministrul MFP a declarat:

"Este cea mai consistenta diminuare a contributiilor de asigurari sociale aplicata pentru angajator, intr-o singura etapa, in ultimii 14 ani. Aplicarea acestei masuri va contribui la atragerea investitiilor si la stimularea muncii in Romania.

Reducerea poverii fiscale asupra fortei de munca va sustine crearea de noi locuri de munca, generand efecte economice pozitive atat pentru companii, cat si pentru salariati. in esenta, stimularea ocuparii fortei de munca este cea mai buna forma de protectie sociala si de crestere a veniturilor individuale, in linie si cu recomandarile Comisiei Europene".

Totodata, prin utilizarea sumelor relativ disponibilizate se vor asigura surse suplimentare pentru investitii cu impact asupra cresterii economice, informeaza Agerpres, fiind asigurate in acelasi timp si conditii pentru o imbunatatire a performantelor de competitivitate ale sectorului privat, in conditiile in care Romania devine mai competitiva prin costuri comparativ cu tarile din jur.

Astfel conform proiectului, se diminueaza cotele platite de angajatori in functie de conditiile de munca pentru contributia de asigurari sociale datorata sistemului public de pensii de la 20,8% la 15,8% pentru conditii normale de munca, de la 25,8% la 20,8% pentru conditii deosebite de munca si de la 30,8% la 25,8% pentru conditii speciale de munca si pentru alte conditii de munca.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Impozitul pe constructiireducerea CASasigurari socialeIoana-Maria Petrescu2014


Data aparitiei: 19 Iunie 2014

Votati articolul "Ce va insemna reducerea CAS pentru angajator? Declaratiile ministrului de Finante":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X