email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordonanta aprobata: Deduceri pentru creditele persoanelor fizice

Ordonantadeducericreditecreditul fiscalpersoane fiziceCAS-ul1 octombriereducerea CAS

In sedinta din 26 iunie, Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Codului fiscal prin care se reglementeaza unele deduceri pentru credite in cazul persoanelor fizice cu venituri mici, fiind introduse noi facilitati.

Mai exact, asa cum anunta un comunicat de presa oficial, se doreste ca prin aceste facilitati fiscale acordate populatiei indatorate sa fie majorate veniturilor disponibile astfel incat sa se ajunga la o crestere a consumului cu efecte favorabile asupra cresterii economice.

Potrivit comunicatului preluat de Agerpres, pentru a beneficia de deducerea speciala lunara pentru credite restructurate, contribuabilii respectivi trebuie sa realizeze venituri brute din salarii, la functia de baza sau venituri brute din pensii de pana la 2.200 lei, inclusiv, in fiecare luna a perioadei impozabile in care se acorda deducerea.

Astfel, persoanele fizice, titulare ale unor contracte de credite supuse restructurarii conform legii au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub forma de deducere speciala pentru credite, acordata pentru fiecare luna a perioadei impozabile, numai pentru veniturile din salarii realizate la locul unde se afla functia de baza.

Aceasta deducere reglementata de noua OUG aprobata se acorda lunar, pentru o singura sursa de venit si reprezinta rata creditului de dupa incheierea perioadei de diminuare a ratei, nu mai mult de 900 lei, in anumite conditii, pe baza documentelor justificative emise de imprumutator.

De asemenea, actul normativ stabileste ca facilitatea fiscala se va acorda pe cel mult doi ani, atata timp cat debitorul isi onoreaza corespunzator serviciul datoriei.

Prin aceasta ordonanta se injumatateste practic rata la banca pe o perioada de doi ani, a declarat premierul Victor Ponta, citat de Agerpres:

"Vreau sa anunt public ca astazi avem pe ordinea de zi si vom adopta o ordonanta de modificare, e vorba de creditul fiscal, acea prevedere care permite celor care au rate la banca sa li se injumatateasca rata pe o perioada de doi ani, iar noi vom suporta deducand din impozit dobanda suplimentara.

Vreau doar sa spun ca daca am facut ceea ce trebuia pentru mediul de afaceri, am pastrat cota unica, scutim de impozit profitul reinvestit chiar de la 1 iulie si reducem CAS de la 1 octombrie, si multumesc Senatului care a votat deja aceasta lege, trebuie si pe partea sociala. Am dat intai pensiile, salariile, am redus CAS-ul, de la 1 iulie se mareste salariul minim la 900 de lei si acest nou sprijin pentru cei care au rata la banci ne va ajuta nu doar pe plan social, dar si pe plan economic, pentru ca raman mai multi bani in economie si asta e un lucru extrem, extrem de important".

de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Ordonantadeducericreditecreditul fiscalpersoane fiziceCAS-ul1 octombriereducerea CAS


Data aparitiei: 27 Iunie 2014

Votati articolul "Ordonanta aprobata: Deduceri pentru creditele persoanelor fizice":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X