email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procedura de restituire a accizei in 4 pasi

Restituirea accizeimotorinaAdrian Bentacererearestituireaachizitia de motorinaatestare fiscala

In Monitorul Oficial a fost publicata procedura de restituire a accizei suplimentare, fiind astfel reglementata modalitatea de  restituire a accizei suplimentare pentru motorina consumata de transportatori.  

Astfel, conform art. 160 din Codul fiscal, unele categorii de transportatori beneficiaza de restituirea unei accize achitate la motorina in valoare de 40 Euro pentru 1000 de litri, noteaza consultantul fiscal Adrian Benta pentru HotNews.ro. Acesta noteaza si ca hotararea adopta un buget de 3,02 miliarde de lei pentru aceste restituiri de accize, buget ce se poate utiliza pana in 31 mai 2019.

In ce priveste modalitatea de restituire a accizei suplimentare, procedura efectiva de restituire cuprinde patru etape, explicate de consultantul fiscal Adrian Benta si redate si de noi, prin cele ce urmeaza:

Etapa 1: Operatorii economici ce doresc restituirea accizei au obligatia sa se inscrie in Registrul vehiculelor, ce cuprinde operatorii economici eligibili pentru restituirea de acciza.

Etapa 2: Acestia vor depune documentatia necesara aprobarii. Inregistrarea in Registru se face prin depunerea unei cereri si va fi insotita de anexa 2 si anexa 3 (din Monitorul Oficial): certificatele de inregistrare in scopuri de TVA, certificatul de atestare fiscala, contractul cu distribuitorul de combustibil, lista vehiculelor eligibile insotite de asemenea de mai multe informatii cum ar fi licentele, certificatele de inmatriculare, caracteristicile vehiculului.

Etapa 3: Urmeaza procedura de verificare a documentelor depuse. Administratorul schemei verifica eligibilitatea fiecarui vehicul si aproba total sau partial sau respinge cererea intr-un termen de maxim 15 zile de la data depunerii cererii;

In vederea restituirii accizelor, operatorii economici eligibili depun la administratorul schemei o alta cerere, potrivit modelului din anexa 4 (din Monitorul Oficial). De asemenea, retinem ca cererile se depun trimestrial, incepand cu prima zi a trimestrului urmator celui pentru care se solicita restituirea. Pot fi depuse simultan mai multe cereri de restituire, intr-un termen ce nu poate sa depaseasca 1 an de la data incheierii trimestrului pentru care se solicita restituirea de acciza.

Etapa 4: In cazul in care se aproba solicitarea, restituirea de acciza se va face intr-un cont bancar din Romania, indicat in cererea de restituire de acciza.

de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Restituirea accizeimotorinaAdrian Bentacererearestituireaachizitia de motorinaatestare fiscala


Data aparitiei: 17 Iulie 2014
Ultima actualizare: 18 Iulie 2014

Votati articolul "Procedura de restituire a accizei in 4 pasi":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X