email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aderarea ne poate majora TVA sau cota unica /27.02.2006

Pentru prima data in Romania, Codul fiscal nu va cunoaste nici o modificare importanta. Cel putin asa sustin premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul de Finante, Sebastian Vladescu. Acestia au dat asigurari ca nici Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) si nici cota unica nu vor fi majorate. Din 2007 insa, accesarea fondurilor europene va exercita o presiune asupra bugetului de 3% din PIB, astfel incat nu este exclus ca una din cele doua taxe principale sa cunoasca o majorare semnificativa.

Taxa pe proprietate ar putea fi modificata


"Nu sunt adeptul cotelor diferentiate de TVA. Nivelul de impozitare in Romania este unul dintre cele mai scazute din Europa. Nu intentionam sa schimbam sistemul de taxare, nici in sensul cresterii, nici al scaderii", a declarat Vladescu. Totusi, atat ministrul de Finante, cat si premierul au anuntat modificarea altor taxe printre care si taxa pe proprietate. "Daca vrem sa ajungem la nivelul tarilor europene, nu putem sa tinem toate taxele jos. Prin urmare, intentia Guvernului este sa mentina cota unica de 16%, dar sigur ca alte taxe si impozite, care astazi nu sunt aduse la acest nivel, ar trebui corectate, iar, probabil, unele ar trebui majorate. De exemplu, taxa pe proprietati sau poate alte taxe", a spus Tariceanu. Premierul si-a argumentat optiunea pentru majorarea unor taxe prin faptul ca veniturile bugetare in Romania reprezinta 30-31% din Produsul Intern Brut (PIB), sub nivelul de 34-35%, consemnat in majoritatea statelor UE. In realitate insa, daca scadem fondurile nerambursabile venite de la UE si bugetul Agentiei Nationale pentru Dezvoltare (AND), finantata de banii proveniti din privatizari, veniturile bugetare se invart in jurul a 28,5% din PIB.

Sursa: Curierul National/27.02.2006

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<


Data aparitiei: 24 August 2006

Votati articolul "Aderarea ne poate majora TVA sau cota unica /27.02.2006":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X