email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiect Regulament pentru aprobarea Reglementarilor contabile. Consultati proiectul

Proiect Regulamentaprobarea Reglementarilor contabilestandardele IFRSsituatiile financiare

A fost publicat proiectul de Regulament pentru aprobarea Reglementarilor contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, aplicabile entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiara din Sectorul Instrumentelor si Investitiilor Financiare.

In conformitate cu prevederile art.1 alin. (2), art. 2 alin. (1) lit. a) si d), art. 6 alin. (2) si ale art. 14 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.113/2013, cu modificarile si completarile ulterioare, in baza prevederilor art. 4 alin. (3) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 5 din Regulamentul (CE) nr.1606/2002 al Parlamentului european si al Consiliului din 19 iulie 2002 privind aplicarea standardelor internationale de contabilitate, cu modificarile si completarile ulterioare,

Potrivit deliberarilor Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara din data de
Autoritatea de Supraveghere Financiara emite urmatorul regulament:


Art.1 - (1) Se aproba Reglementarile contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, prevazute in anexa, care face parte integranta din prezentul regulament, aplicabile entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiara enumerate la art. 2 alin. (1).

(2) Entitatilor prevazute la art. 2 alin. (1) le sunt aplicabile reglementarile contabile prevazute la alin.(1), Legea contabilitatii nr.82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Standardele Internationale de Raportare Financiara, precum si cu alte prevederi legale aplicabile, in vederea asigurarii unui grad ridicat de transparenta si comparabilitate a situatiilor financiare.

Art.2 - (1) Prevederile prezentului regulament sunt aplicabile urmatoarelor categorii de entitati:
a) societati de servicii de investitii financiare;
b) societati de administrare a investitiilor;
c) organisme de plasament colectiv;
d) operatori de piata/ sistem;
e) depozitari centrali;
f) case de compensare;
g) contraparti centrale;
h) subunitati fara personalitate juridica, cu sediul in strainatate, care apartin entitatilor prevazute la lit. a) - g), cu sediul sau domiciliul in Romania,

i) subunitati fara personalitate juridica, din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul sau domiciliul in strainatate,

(2) In intelesul prezentului regulament, prin subunitati fara personalitate juridica, care apartin entitatilor cu sediul sau domiciliul in Romania, se intelege sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica, infiintate potrivit legii.

Art.3 - In intelesul prezentului regulament, Standardele Internationale de Raportare Financiara, denumite in continuare IFRS, reprezinta standardele adoptate potrivit procedurii prevazute de Regulamentul (CE) nr.1606/2002 al Parlamentului European si al Consiliului din 19 iulie 2002 privind aplicarea standardelor internationale de contabilitate, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art.4 - Administratorii, directorii economici, contabilii-sefi si orice alte persoane care au obligatia gestionarii entitatilor care intra sub incidenta prezentului regulament, vor asigura masurile necesare pentru aplicarea corespunzatoare a acestuia.

Art.5 - (1) Situatiile financiare anuale conforme cu IFRS intocmite de entitati si situatiile financiare anuale consolidate conforme cu IFRS intocmite de entitati in calitate de societati - mama sunt auditate potrivit legii.

(2) Situatiile financiare prevazute la alin.(1) vor fi transmise la Autoritatea de Supraveghere Financiara in termenul prevazut de reglementarile aplicabile in vigoare.

Art.6 - (1) Entitatile, la transpunerea soldurilor conturilor contabile din balanta de verificare intocmita la 31 decembrie 2014 in conturile de deschidere a exercitiului financiar al anului 2015, vor intocmi o situatie cuprinzand diferentele rezultate in urma retratarii, in baza IFRS, insotita de explicatii detaliate privind natura acestora, modificarile aduse politicilor contabile generate de trecerea la aplicarea IFRS, precum si modul de transpunere a sumelor in conturile prevazute de reglementarile cuprinse in anexa nr.1.

(2) In scopul intocmirii situatiilor financiare anuale in conformitate cu IFRS, entitatile realizeaza inventarierea elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii si evaluarea acestora potrivit prevederilor IFRS.

Art.7 - (1) Prevederile prezentului regulament sunt aplicabile incepand cu data de 1 ianuarie 2015.

(2) Incepand cu data mentionata la alin.(1), prevederile Regulamentului nr.4/2011 privind Reglementarile contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene aplicabile entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, aprobate prin Ordinul nr.13/2011, si ale Regulamentului nr.3/2011 privind Reglementarile contabile conforme cu Directiva a VII-a a Comunitatilor Economice Europene aplicabile entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, aprobate prin Ordinul nr.12/2011, nu mai sunt aplicabile entitatilor ce fac obiectul prezentului regulament.

(3) La data intrarii in vigoare a prezentului regulament se abroga orice dispozitii contrare acestuia.
Art.8 - Prezentul regulament se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I si in Buletinul Autoritatii de Supraveghere Financiara, precum si pe site-ul acesteia.

Click aici pentru a descarca Proiectul!

Propunerile si observatiile pe marginea proiectului pot fi comunicate la adresa  reglementari@cnvmr.ro pana cel tarziu in data de 9 septembrie 2014.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Va invitam la Turneul National de Fiscalitate si Contabilitate


Turneul National de Fiscalitate si Contabilitate Modificari fiscal-contabile 2024

  1. CRAIOVA - 26 martie 2024
  2. TIMISOARA - 1 aprilie 2024
  3. CLUJ-NAPOCA - 2 aprilie 2024
  4. SIBIU - 3 aprilie 2024
  5. CONSTANTA - 9 aprilie 2024
  6. IASI - 15 aprilie 2024
  7. BUCURESTI - 19 aprilie 2024 + transmis LIVE
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Proiect Regulamentaprobarea Reglementarilor contabilestandardele IFRSsituatiile financiare


Data aparitiei: 26 August 2014

Votati articolul "Proiect Regulament pentru aprobarea Reglementarilor contabile. Consultati proiectul":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Definitia intreprinderilor legate: clarificari aduse de MF

    • Ministerul Finantelor propune o noua definitie a intreprinderilor legate in contextul impozitarii microintreprinderilor, conform unui proiect de OUG publicat miercuri, 13 martie.  Prevederile urmeaza sa se aplice incepand cu verificarea incadrarii in categoria microintreprinderilor in anul 2024.  Aceasta propunere legislativa clarifica aplicarea regulior fiscale, mai ales in contextul aparitiei confuziilor generate de prevederile OUG 115/2023 (art. 47 alin...» citeste mai departe aici

  • Salariat cu norma intreaga si titular PFA: studiu de caz privind plata CASS

    • Conform Codului Fiscal, in anul 2024, PFA trebuie sa plateasca la stat un impozit in cota de 10% din venitul net, atat pentru activitatile din sistem real, cat si pentru cele cu norma de venit. Diferenta este la PFA in sistem real, pentru care din acest an si CASS devine cheltuiala deductibila (pana acum intra doar CAS-ul in facilitate). Acest lucru inseamna ca din venitul net se scade CAS-ul si CASS-ul. Salariat si titular PFA 2024 - studiu de caz ...» citeste mai departe aici

  • HORECA in 2024: legislatie explicata si monografii contabile

    • HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei. Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar t...» citeste mai departe aici

  • Retur produse vandute: monografia contabila aplicabila atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator

    • Societatea AbaProd SRL, avand ca obiect de activitate productia de imbracaminte, platitoare de impozit pe profit si TVA, a livrat catre Eva SRL produse finite cu incasare pe masura vanzarii, in doua transe: o livrare in luna decembrie N-1, in valoare de 1.000 lei + TVA (cost de productie 600 lei) si o livrare in luna ianuarie N, de 2.000 lei + TVA (cost de productie 1.400 lei). In luna ianuarie, clientul a achitat contravaloarea a 50% din produsele vandute. In luna iunie N, clientul i...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X