email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul 1436 din 2014 complteaza normele de aplicare a OG nr. 15 din 2013

corectiile financiareOrdinul 1436/2014domeniul achizitiilor publicebugetul de stat

 


Ordinul ministrului mediului si schimbarilor climatice nr. 1436/2014 pentru completarea anexei la Normele de aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 15/2013 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare pentru suportarea de la bugetul de stat a sumelor aferente corectiilor financiare aplicate pentru abaterile de la conformitatea cu legislatia din domeniul achizitiilor publice pentru Programul operational sectorial Mediu 2007-2013, aprobate prin Ordinul ministrului mediului si schimbarilor climatice nr. 2.112/2013 a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 620 din 25 august 2014.

Avand in vedere Referatul de aprobare nr. 129.149 din 30 mai 2014 al Directiei generale AM POS Mediu, in temeiul art. 9 din Ordonanta Guvernului nr. 15/2013 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare pentru suportarea de la bugetul de stat a sumelor aferente corectiilor financiare aplicate pentru abaterile de la conformitatea cu legislatia din domeniul achizitiilor publice pentru Programul operational sectorial Mediu 2007-2013, aprobata cu completari prin Legea nr. 334/2013, si al art. 13 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 48/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Mediului si Schimbar ilor Climatice si pentru modificarea unor acte normative in domeniul mediului si schimbarilor climatice, cu modificarile si completa rile ulterioare,

ministrul mediului si schimbarilor climatice emite urmatorul ordin:

Art. I. - Anexa la Normele de aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 15/2013 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare pentru suportarea de la bugetul de stat a sumelor aferente corectiilor financiare aplicate pentru abaterile de la conformitatea cu legislatia din domeniul achizitiilor publice pentru Programul operational sectorial Mediu 2007-2013, aprobate prin Ordinul ministrului mediului si schimbarilor climatice nr. 2.112/2013, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 594 din 23 septembrie 2013, se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Dupa punctul III.3 se introduce un nou punct, punctul III.3.1, cu urmatorul cuprins: „III.31. Procedura a fost lansata in SEAP anterior datei de 1 octombrie 2011:


- Se ataseaza anuntul/invitatia de participare din SEAP.
- Se anexeaza copie de pe nota de constatare. MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI, PARTEA I, 620/25.VIII.2014 32

- Se anexeaza copie de pe confirmarea de primire a notei de constatare, daca este cazul.
- in situatia in care nota de constatare nu a facut obiectul unui litigiu in instanta, se depune declaratie pe propria raspundere a reprezentantului legal, sub sanctiunea falsului in declaratii, ca nu a existat un litigiu referitor la respectiva nota de constatare.


- in situatia in care nota de constatare a facut obiectul unui litigiu in instanta, se ataseaza o copie a hotararii judecatoresti, iar in cazul in care instanta de judecata nu a redactat hotararea judecatoreasca, se ataseaza un certificat de grefa din care sa reiasa solutia. Daca instanta nu s-a pronuntat, se depune o copie de pe actiunea in instanta cu privire la suspendarea/anularea notelor de constatare, cu indicarea instantei la care a fost introdusa si a numarului de dosar, sau orice alt document care dovedeste existenta unei actiuni pe rolul instantei judecatoresti.”
 
Art. II. - Pentru contractele de achizitie publica din cadrul unui proiect, carora le sunt aplicabile prevederile art. 2 alin. (4) lit. d) din Ordonanta Guvernului nr. 15/2013 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare pentru suportarea de la bugetul de stat a sumelor aferente corectiilor financiare aplicate pentru abaterile de la conformitatea cu legislatia din domeniul achizitiilor publice pentru Programul operational sectorial Mediu 2007-2013, aprobata cu completari prin Legea nr. 334/2013, pentru care nu s-a depus solicitarea prevazuta la art. 2 alin. (1) din Normele de aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 15/2013 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare pentru suportarea de la bugetul de stat a sumelor aferente corectiilor financiare aplicate pentru abaterile de la conformitatea cu legislatia din domeniul achizitiilor publice pentru Programul operational sectorial Mediu 2007-2013, aprobate prin Ordinul ministrului mediului si schimbarilor climatice nr. 2.112/2013, beneficiarii depun solicitare dupa intrarea in vigoare a prezentului ordin.
 
Art. III. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 
Ministrul mediului si schimbarilor climatice, Attila Korodi
 
Bucuresti, 13 august 2014.
Nr. 1.436.

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
corectiile financiareOrdinul 1436/2014domeniul achizitiilor publicebugetul de stat


Data aparitiei: 27 August 2014

Votati articolul "Ordinul 1436 din 2014 complteaza normele de aplicare a OG nr. 15 din 2013":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X