email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi promisiuni inaintea alegerilor. Ce facilitati vin dupa rectificarea din septembrie?

PromisiuniPontaelectoratareducerea casdrepturile actorilortaxaconstructiile speciale

Odata cu rectificarea bugetara din luna septembrie, guvernul are in vedere adoptarea unei ordonante care sa redea drepturile financiare actorilor si celorlalte categorii asimilate. Aceste declaratii au fost facute de premierul Victor Ponta in cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit HotNews.ro, acesta a declarat:

"La rectificarea din luna septembrie putem sa adoptam si Ordonanta prin care drepturile pe care TTraian Basescusi EEmil Bocle-au taiat sunt reluate - deci nu dam ceva noi in plus - exact drepturile pe care le-au avut, cred ca din 2003 sau 2004, acea indemnizatie. Nu e in niciun caz vorba de o avere si e vorba despre o mie si ceva de persoane, mari artisti, mari valori. Putem si avem capacitatea sa punem din nou legea in actiune".

Aceeasi sursa ne reaminteste ca, in 30 decembrie 2008, Guvernul Boc adopta ordonanta 230, care afecta in mod egal si nediscriminatoriu: pe magistrati, pe fostii militari si politisti, dar si pe actorii, profesorii si medicii reveniti in sistem dupa pensionare. Guvernul a mai prevazut textul ordonantei un articol care le cerea militarilor si politistilor care aleg salariul sa returneze platile compensatorii incasate la pensionare. vezi aici o analiza HotNews a momentului respectiv
 
 


Aceasta noua masura anuntata de Ponta se inscrie pe linia celorlalte masuri cu tenta electorata, noteaza HotNews.ro, luate in pragul alegerilor prezidentiale: electorata, reducerea CAS-ului, banii dati Bisericilor si reducerea taxei pe constructiile speciale.

Totodata, saptamana trecuta, premierul a anuntat ca se va reduce taxa pe constructiile speciale de la
1,5% la 1%, urmand ca toate veniturile incasate din acest impozit vor intra in bugetele autoritatilor locale. "Taxa pe constructiile speciale vreau sa o reducem si putem sa o reducem de la 1,5 la 1% si toate veniturile sa fie colectate si sa intre in bugetul autoritatilor locale", a spus Ponta.

Dupa zarva creata in jurul Electoratei, la 22 august, premierul Victor Ponta recunostea ca ordonanta de urgenta legata de finantarea creditelor restante cu ajutor din partea statului, denumita "electorata", nu este functionala, noteaza HotNews.ro, deoarece nu exista "entuziasm" in sistemul bancar, iar Guvernul nu se poate implica in atributiile BNR.

Desi Consiliul fiscal avertizeaza ca in urma reducerii CAS cu 5 puncte procentuale, fara masuri de compensare a impactului financiar, exista riscul de inregistrare a unui derapaj major in politica fiscal-bugetara din 2015 si chiar apropierea deficitului bugetar de pragul de declansare a procedurii de deficit excesiv. Comisia de buget, finante a Camerei Deputatilor a respins, marti, cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu la legea privind reducerea CAS cu 5% la angajator.

De asemenea, HotNews.ro informeaza ca la 28 august premierul Victor Ponta a semnat o Hotarare de Guvern prin care se vor aloca 6.000.000 de lei din Fondul de rezerva bugetara pentru sprijinul financiar a trei unitati de cult: Centrul Eparhial Iasi (judetul Iasi), Manastirea Nicula (judetul Cluj) si Manastirea Tismana (judetul Gorj).


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
PromisiuniPontaelectoratareducerea casdrepturile actorilortaxaconstructiile speciale


Data aparitiei: 09 Septembrie 2014

Votati articolul "Noi promisiuni inaintea alegerilor. Ce facilitati vin dupa rectificarea din septembrie?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X