email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

- Hotararea Guvernului nr.1008/2006

Hotararea Guvernului nr.1008/2006

privind aprobarea inchiderii definitive si monitorizarii factorilor de mediu postmchidere a unor mine si cariere, etapa a IX-a

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, precum si al art. 52 alin. (2) si al art. 56 lit. a) din Legea minelor nr. 85/2003, cu modificarile si completarile ulterioare,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Art. 1. — Se aproba inchiderea definitiva si monitorizarea factorilor de mediu postinchidere a unor mine si cariere, aflate in patrimoniul Companiei Nationale a Huilei — S.A. Petrosani, Companiei Nationale a Uraniului — S.A. Bucuresti, Societatii Comerciale ,,Formin" — S.A. Caransebes, Societatii Comerciale ,,Geomold" — S.A. Campulung Moldovenesc, Societatii Comerciale ,,Geopec" — S.A. Pitesti, Societatii Nationale a Lignitului ,,Oltenia" — S.A. Targu Jiu, Societatii Nationale a Carbunelui — S.A. Ploiesti, Societatii Comerciale ,,Geolex" — S.A. Miercurea-Ciuc, Societatii Comerciale ,,Minbucovina" — S.A. Vatra Dornei, Societatii Comerciale ,,Mineral Vest" — S.A. Dobresti, Companiei Nationale a Cuprului, Aurului si Fierului ,,Minvest" — S.A. Deva, Societatii Comerciale ,,Moldomin" — S.A. Moldova Noua, Societatii Comerciale ,,Exploatarea Miniera Harghita" — S.A. Miercurea-Ciuc, Companiei Nationale a Metalelor Pretioase si Neferoase ,,Remin" — S.A. Baia Mare, Societatii Nationale a Sarii ,,Salrom" — S.A. Bucuresti si al Societatii Comerciale ,,Miniera Banat" — S.A. Anina.

Art. 2. — Rezervele geologice neexploatate ale minelor si carierelor ce se inchid raman in gestionarea Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale.

Art. 3. — (1) Scoaterea din functiune de catre operatorii economici prevazuti la art. 1 a mijloacelor fixe aferente fiecarui obiectiv prevazut a se inchide potrivit anexei nr. 1, precum si valorificarea acestora se vor face cu respectarea prevederilor Legii nr. 15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat in active corporale si necorporale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Sumele obtinute din

valorificarea mijloacelor fixe vor fi folosite cu respectarea prevederilor legale.

(2) Se aproba sistarea definitiva a lucrarilor de investitii neterminate, terminate si nereceptionate, aferente fiecarui obiectiv ce se Tnchide. Investitiile neterminate vor fi casate si valorificate conform procedurii de casare si valorificare a mijloacelor fixe prevazute Tn Legea nr. 15/1994, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

(3) Potrivit art. 37 alin. (2) din Legea minelor nr. 85/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, anexele tehnice si dependintele care se impun a fi mentinute Tn functiune pe parcursul executarii lucrarilor de inchidere a minelor vor fi preluate de Ministerul Economiei si Comertului de la operatorii economici care le-au avut in patrimoniu, la mina aprobata a fi inchisa, iar pe masura executarii, vor fi inchise conform proiectului tehnic.

(4) Anexele tehnice si dependintele, altele decat cele prevazute la art. 37 alin. (2) din Legea nr. 85/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, vor fi valorificate de operatorii economici, in conditiile legii, prin vanzare sau acordare cu titlu gratuit la cererea comunitatii locale, inainte de inceperea lucrarilor de inchidere a minelor si ecologizare a suprafetelor. Anexele si dependintele ce au ramas nevalorificate se vor casa conform Legii nr. 15/1994, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si vor fi dezafectate conform proiectului tehnic de inchidere si ecologizare a suprafetelor.

(5) Constructiile care raman in urma procesului de inchidere si ecologizare, precum si terenurile aferente perimetrului ecologizat se vor preda autoritatii competente, respectiv Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, in vederea monitorizarii factorilor de mediu postmchidere.

(6) Predarea-preluarea anexelor tehnice prevazute la alin. (3) se lace conform instructiunilor elaborate de Ministerul Economiei si Comertului.

Art. 4. — (1) Cheltuielile pentru conservarea, inchiderea detinitiva a minelor si carierelor, inclusiv monitorizarea factorilor de mediu postmchidere, pentru societatile si companiile nationale, fundamentate In programele tehnice de dezafectare sau conservare, elaborate In acest scop si avizate conform legii, se asigura din sursele proprii ale operatorilor economiei si din alocatiile bugetare aprobate cu aceasta destinatie In bugetul Ministerului Economiei si Comertului, In baza listelor anuale de lucrari intocmite de ordonatorul principal de credite.

(2) Cheltuielile necesare efectuarii unor activitati auxiliare In procesul de Inchidere si ecologizare a minelor, precum si cele privind organizarea si desfasurarea achizitiilor publice, efectuarea unor teste si expertize necesare in perioada derularii lucrari lor de proiectare/inchidere/ ecologizare, organizarea si desfasurarea receptiilor, precum si altele asemenea vor fi prevazute in devizele generale ale obiectivelor care se inchid, cu incadrarea In valorile totale aprobate pentru fiecare obiectiv. Plata serviciilor efectuate pentru asemenea activitati la obiectivele supuse mchiderii se va face conform normelor interne si/sau tarifelor aprobate prin ordin al ordonatorului principal de credite.

(3) Cheltuielile efectuate pentru inchiderea minelor si carierelor se vor evidentia in contabilitate, in conformitate cu prevederile Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, si ale reglementarilor contabile aplicabile.

(4) Gestionarea fondurilor de la bugetul de stat pentru conservarea, Inchiderea definitiva a minelor si carierelor se realizeaza de Ministerul Economiei si Comertului, cu respectarea prevederilor legale.

(5) Pentru minele si carierele prevazute In anexa nr. 1, precum si pentru altele asemenea, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 816/1998 privind conservarea si Inchiderea definitiva a unor mine si cariere, Hotararea Guvernului nr. 17/1999 privind Inchiderea definitiva si conservarea unor mine si cariere, etapa a ll-a, Hotararea Guvernului nr. 720/1999 privind aprobarea programului pentru conservarea si Inchiderea definitiva a unor mine si cariere, etapa a Ill-a, Hotararea Guvernului nr. 493/2000 privind aprobarea Programului pentru conservarea si Inchiderea definitiva a unor mine si cariere, etapa a IV-a, cu modificarile si completarile ulterioare, Hotararea Guvernului nr. 602/2001 privind aprobarea Inchiderii definitive a unor mine si cariere, etapa a V-a, cu modiiicarile ulterioare, Hotararea Guvernului nr. 898/2002 privind aprobarea Inchiderii definitive a unor mine si cariere, etapa a Vl-a, Hotararea Guvernului nr. 926/2003 privind aprobarea conservarii, Inchiderii definitivesi monitorizarii factorilor de mediu postmchidere a unor mine si cariere, etapa a Vll-a si prin Hotararea Guvernului nr. 1.846/2004 privind aprobarea conservarii, Inchiderii definitive si monitorizarii factorilor de mediu posfinchidere a unor mine si cariere, etapa a Vlll-a, cheltuielile prevazute la alin. (1) se solicita lunar de catre ordonatorul principal de credite pe baza cererilor de deschidere a creditelor bugetare care vor 1i Insotite de Situatia centralizatoare a deconturilor justificative ale operatorilor economiei, In conformitate cu anexa nr. 2.

(6) Deconturile justificative se vor intocmi pe baza programelor tehnice de dezafectare sau de conservare a minelor si a cheltuielilor efectiv realizate, rezultate din situatiile de lucrari intocmite lunar de operatorii economiei.

(7) Deconturile justificative vor fi verificate si avizate de directive generale ale finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, dupa caz, unde se localizeaza obiectivul la care s-au efectuat lucrarile de Inchidere, indiferent de sediul social al operatorului economic care a efectuat aceasta lucrare, In conformitate cu anexa nr. 3.

(8) Masurile de natura ajutorului de stat prevazute de prezenta hotarare vor fi notificate Consiliului Concurentei de catre Ministerul Economiei si Comertului, iar ajutorul de stat va fi efectiv acordat numai dupa autorizarea acestuia de catre Consiliul Concurentei.

(9) In cazul actelor administrative emise si al contractelor administrative Incheiate fara respectarea obligatiei prevazute la alin. (8), Consiliul Concurentei va solicita instantelor de judecata competente anularea acestora, precum si recuperarea/rambursarea ajutoarelor de stat legale, In conformitate cu prevederile Legii nr. 143/1999 privind ajutorul de stat, republicata.

Art. 5. — Pentru minele si carierele prevazute In anexa nr. 1, precum si pentru altele asemenea, aprobate prin hotararile Guvernului prevazute la art. 4 alin. (5) In vederea conservarii si Inchiderii, la care lucrarile de Inchidere nu au Inceput In anul financiar aferent aprobarii, cheltuielile pentru conservare vor putea continua si In perioada urmatoare, pe baza unor analize economice, cu conditia mcadrarii In valoarea aprobata, pe total, prin respectivele hotarari ale Guvernului.

Art. 6. — Ministerul Economiei si Comertului si operatorii economiei implicati vor lua masurile necesare pentru aplicarea prevederilor prezentei hotarari.

Art. 7. — Anexele nr. 1—3 lac parte integrants din prezenta hotarare.

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<


Data aparitiei: 28 August 2006

Votati articolul "- Hotararea Guvernului nr.1008/2006":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X