email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In atentia firmelor: HG 332/2014 si noile ajutoare de stat pentru afaceri

ajutoare de statcereri de acordfinantareintreprinderilorfirmelocuri de munca

Ministerul de Finante anunta ca se deschide prima sesiune de inregistrare a Cererilor de acord pentru finantare in baza schemei de ajutor de stat stabilita prin Hotararea Guvernului nr. 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, care se va desfasura in perioada 22.09-17.10.2014.

Bugetul maxim al schemei de ajutor de stat este de 2.700 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 600 milioane euro, cu posibilitatea suplimentarii. Bugetul primei sesiuni este de 200 milioane lei.

Schema are ca obiectiv sustinerea de la bugetul de stat, prin alocari nerambursabile, a costurilor salarialeinregistrate pe o perioada de 2 ani consecutivi, in limita salariului mediu brut pe economie, de catre intreprinderi din toate sectoarele de activitate care dezvolta proiecte de investitii si creeaza minimum 10 noi locuri de munca, din care 3 locuri de munca pentru lucratori defavorizati.

Cererile de acord pentru finantare, insotite de documentele justificative necesare in prima etapa de evaluare, se transmit la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice, str. Apolodor nr. 17, sectorul 5, Bucureşti, doar prin poşta sau servicii de curierat, cu confirmare de primire, mentionandu-se pe plic: "Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituita prin H.G. nr. 332/2014".

Inregistrarea cererilor la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice se face doar in perioada 22.09-17.10.2014. Cererile de acord pentru finantare inregistrate in afara perioadei 22.09-17.10.2014 se restituie intreprinderilor si nu sunt luate in considerare in procesul de analiza.

Analiza Cererilor de acord pentru finantare incepe numai dupa inchiderea sesiunii de inregistrare, fara a avea importanta ordinea inregistrarii acestora.

Toate informatiile privind conditiile ce trebuie indeplinite in vederea obtinerii finantarii, precum si modul de completare a documentelor necesare se regasesc in cuprinsul Hotararii Guvernului nr. 332/2014, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si in Ghidul solicitantului, documente publicate pe site-urile Ministerului Finantelor Publice, la sectiunea Ajutor de stat - H.G. nr. 332/2014.

Pe perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat, incepand cu momentul deschiderii sesiunii de inregistrare a cererilor, Ministerul Finantelor Publice pune la dispozitia solicitantilor, la adresa http://www.mfinante.ro/Ajutordestat, o platforma dedicata prin intermediul careia pot fi adresate intrebari, sesizari si solicitari de clarificari, acestea urmand a fi solutionate cu celeritate.

Sursa: MFP



de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ajutoare de statcereri de acordfinantareintreprinderilorfirmelocuri de munca


Data aparitiei: 19 Septembrie 2014

Votati articolul "In atentia firmelor: HG 332/2014 si noile ajutoare de stat pentru afaceri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X