email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calendar formulare fiscale: Declaratii cu termen-limita la 25 si 30 septembrie

declaratii fiscale25 septembriedeclaratia 300impozitul pe constructii


Pana la termenele-limita de 25, respectiv 30 septembrie, depunem la Fisc, dupa caz, declaratiile fiscale de mai jos:

Pana la 25 septembrie 2014:

- Efectuarea platilor anticipate privind impozitul pe venit aferente trim. III 2014, de catre contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia veniturilor din arendare, precum si venituri din activitati agricole conform art. 71 din Codul fiscal.


Baza legala: art.82 alin. (3) din Codul fiscal

……………………………………………………..

- Plata impozitului retinut la sursa in luna precedenta de catre platitorii de urmatoarele venituri:

     din drepturi de prop. intelectuala;
     din contracte/ conventii civile si de agent;
     expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara;
     obt. de o pers. fizica dintr-o asociere cu o pers. juridica
     din premii si jocuri de noroc
     obt. de nerezidenti
     din alte surse

Baza legala: art. 52, alin. (3); art. 52^1, alin. (1) si (4); art. 77, alin. (6); art. 79, alin. (3) si art. 116, alin. (4) si (5) din Codul fiscal.

……………………………………………………..

- Plata impozitului pe constructii, rata a doua, declarat cu D100 pana pe 25 mai, care se plateste in doua rate egale, pana la 25 mai si 25 septembrie, inclusiv.

Baza legala: art. 296^36 din Codul fiscal si OPANAF 1950/2012

……………………………………………………..

- Plata contributiei de asigurari sociale de sanatateaferenta trimestrului III de catre contribuabilii prevazuti la art. 296^21 alin. (1) lit. a)—e), h) si i)

Baza legala: art. 296^24 alin. (4) din Codul fiscal

……………………………………………………..

- Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate aferenta semestrului I, de catre contribuabilii prevazuti la art. 296^21 alin. (1) lit. g)

Baza legala: art. 296^24 alin. (4) din Codul fiscal

……………………………………………………..

- Plata taxei anuale pentru autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc, aferenta trimestrului urmator de catre organizatorii de jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si jocurile tip slot-machine

Baza legala: OUG 77/2009, art. 14 alin. (2) lit. b) pct. (i), B

……………………………………………………..

- Declaratia 100 - Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, cu termen lunar sau alte termene,  pentru obligatiile bugetului de stat.

Baza legala: OPANAF 3136/2013, anexa 6, cap. I, subcap. 1

……………………………………………………..

- Declaratia 112 - Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, pentru obligatiile aferente lunii  precedente.

Baza legala: art. 296^19 din Codul fiscal si OMFP nr. 1.045/2012

…………………………………………………….

- Declaratia 224 - Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania - pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii precedente.

Baza legala: OPANAF nr. 52/2012

…………………………………………………….
- Declaratia 300 - Decontul de taxa pe valoarea adaugata, pentru obligatiile bugetului de stat cu termen lunar, trimestrial, semestrial, anual - dupa caz

Baza legala: art. 156^2 din Codul Fiscal; OPANAF nr. 1.790/2012.

Atentie! Decontul se depune si de contribuabilii care au solicitat scoaterea din evidenta ca platitor de TVA conform art. 152 alin. (7) din Codul Fiscal pana la 10 ianuarie 2013;

…………………………………………………….

- Declaratia 301 - Decontul special de taxa pe valoarea adaugata, pentru contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA, conform art. 153^1 din Codul Fiscal si care au efectuat: achizitii intracomunitare in luna precedenta, achizitii intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform art. 125^1 alin. (3), contribuabilii care au efectuat achizitii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, precum si pentru contribuabilii neinregistrati si care nu au obligatia inregistrarii, care au efectuat achizitii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile.

Baza legala: art. 156^3 din Codul Fiscal; OPANAF nr. 30/2011;

…………………………………………………….

- Declaratia 307 - Declaratie privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata. Se depune de catre persoanele impozabile: pentru operatiunile prevazute la art. 128 alin.(7) al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) - e) din Codul Fiscal.

Baza legala: art. 156^3 din Codul Fiscal; OPANAF 2223/2013;

……………………………………………………..

- Declaratia 311 - Declaratia privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) - e) din Codul Fiscal. Se depune pana la 25 inclusiv, a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea taxei, de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) - e) din Codul Fiscal, pentru declararea si plata TVA aferenta: livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii efectuate si/sau achizitiilor de bunuri si/sau de servicii efectuate ulterior anularii codului de inregistrare in scopuri de TVA.

Baza legala: OPANAF 2224/2013;

…………………………………………………….

- Declaratia 390 VIES - Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate in luna precedenta.

Baza legala: art. 156^4 din Codul Fiscal; OPANAF 3162/2011;

……………………………………………………..

- Declaratia 394 - Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national, pentru declararea operatiunilor desfasurate de catre platitorii de TVA cu perioada fiscala lunara sau trimestriala.

Baza legala: OPANAF 1992/2012.

……………………………………………………..

Pana la 30 septembrie 2014

- Formular 318 - Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, depusa potrivit art. 147^2 alin. (2) din Codul fiscal de catre persoanele impozabile stabilite in Romania, pentru rambursarea TVA achitate de acestea pentru bunurile mobile care le-au fost livrate sau serviciile care au fost prestate in  beneficiul lor in statul membru in care taxa a fost incasata, precum si a taxei achitate pentru importul bunurilor in respectivul stat membru.

Baza legala: art. 147^2 alin. (2) din Codul fiscal si OPANAF 3/2010

……………………………………………………..

- Formular 313 "Cerere de rambursare pentru persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA in Romania, stabilite in afara Comunitatii", pentru rambursarea taxei facturata de alte persoane impozabile si achitata pentru bunurile mobile livrate sau serviciile prestate in beneficiul solicitantilor in Romania, precum si a taxei achitate pentru importul bunurilor in Romania, pe o perioada de minim trei luni sau maxim un an calendaristic sau pe o perioada mai mica de trei luni ramasa din anul calendaristic precedent.

Baza legala: OPANAF  225/2014


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratii fiscale25 septembriedeclaratia 300impozitul pe constructii


Data aparitiei: 22 Septembrie 2014

Votati articolul "Calendar formulare fiscale: Declaratii cu termen-limita la 25 si 30 septembrie":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Definitia intreprinderilor legate: clarificari aduse de MF

    • Ministerul Finantelor propune o noua definitie a intreprinderilor legate in contextul impozitarii microintreprinderilor, conform unui proiect de OUG publicat miercuri, 13 martie.  Prevederile urmeaza sa se aplice incepand cu verificarea incadrarii in categoria microintreprinderilor in anul 2024.  Aceasta propunere legislativa clarifica aplicarea regulior fiscale, mai ales in contextul aparitiei confuziilor generate de prevederile OUG 115/2023 (art. 47 alin...» citeste mai departe aici

  • Salariat cu norma intreaga si titular PFA: studiu de caz privind plata CASS

    • Conform Codului Fiscal, in anul 2024, PFA trebuie sa plateasca la stat un impozit in cota de 10% din venitul net, atat pentru activitatile din sistem real, cat si pentru cele cu norma de venit. Diferenta este la PFA in sistem real, pentru care din acest an si CASS devine cheltuiala deductibila (pana acum intra doar CAS-ul in facilitate). Acest lucru inseamna ca din venitul net se scade CAS-ul si CASS-ul. Salariat si titular PFA 2024 - studiu de caz ...» citeste mai departe aici

  • HORECA in 2024: legislatie explicata si monografii contabile

    • HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei. Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar t...» citeste mai departe aici

  • Retur produse vandute: monografia contabila aplicabila atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator

    • Societatea AbaProd SRL, avand ca obiect de activitate productia de imbracaminte, platitoare de impozit pe profit si TVA, a livrat catre Eva SRL produse finite cu incasare pe masura vanzarii, in doua transe: o livrare in luna decembrie N-1, in valoare de 1.000 lei + TVA (cost de productie 600 lei) si o livrare in luna ianuarie N, de 2.000 lei + TVA (cost de productie 1.400 lei). In luna ianuarie, clientul a achitat contravaloarea a 50% din produsele vandute. In luna iunie N, clientul i...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X