email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tichete electronice in programul Rabla: epuizate inainte de termen

Programul Rablatichetele electroniceAFMdealerii auto
Conform anuntului facut recent de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC), cele 17.000 de vouchere alocate persoanelor fizice in Programul "Rabla" din acest an s-au epuizat cu o luna inainte de termenul-limita.

Comunicatul emis de minister si citat de Agerpres anunta:

"Astazi, 13 octombrie 2014, a fost epuizat ultimul tichet electronic destinat persoanelor fizice prin Programul de innoire a Parcului Auto (Rabla 2014). Acesta a fost lansat in luna aprilie 2014 si a dat posibilitatea ca 17.000 de romani sa isi inlocuiasca masinile vechi, poluante, cu altele noi, cu emisii reduse. Programul este deja la a 10-a editie, fiind unul dintre cele mai longevive programe guvernamentale".

Asa cum a declarat ministrul Mediului, Attila Korodi, epuizarea tichetelor alocate persoanelor fizice cu o luna inainte de termen reprezinta o premiera, un motiv fiind si noile reguli introduse in 2014, informeaza Agerpres:

"Este pentru prima data cand tichetele sunt epuizate inainte de termenul limita stabilit de calendarul de desfasurare. Succesul din acest an se datoreaza categoric introducerii in premiera a tichetelor electronice gestionate prin sistemul informatic al AFM. Astfel, atat noi, autoritatile, cat si beneficiarii, am putut urmari in timp real dinamica desfasurarii intregului proces de accesare a tichetelor electronice. Pe de alta parte, derularea programului prin dealerii auto, dar si faptul ca tichetele nu au mai fost impartite pe judete, ele fiind consumate in functie de cerere, au generat deopotriva rezultatele cele mai bune de la lansarea Programului in urma cu 10 ani".

De asemenea, aceeasi sursa anunta ca in 2014, MMSC, in Administratia Fondului pentru Mediu /AFM/, a alocat suma de 119 milioane de lei pentru persoanele fizice care au dorit sa-si caseze autovehiculul vechi si sa-l schimbe cu unul nou.

Prima de casare acordata fiecarui beneficiar al programului a fost de 6.500 de lei, iar rezervarea primului tichet electronic a fost inregistrata in sistemul informatic al AFM in data de 8 aprilie 2014.


Recent, ministrul Mediului a declarat ca Programul "Rabla" va exista si in 2015 si nu vor exista probleme cu inchiderea acestuia, iar autoritatile analizeaza unele modificari.




de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Programul Rablatichetele electroniceAFMdealerii auto


Data aparitiei: 15 Octombrie 2014
Ultima actualizare: 16 Octombrie 2014

Votati articolul "Tichete electronice in programul Rabla: epuizate inainte de termen":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X