email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Emil Boc a intrat cu TVA in gard/ 18/04/2006

Liderul PD, Emil Boc, a declarat ca parlamentarul si primarul pot sa plateasca in continuare 19%, in timp ce pensionarul se afla intr-o categorie defavorizata, cu venituri scazute, si ar trebui sa plateasca 9% sau chiar taxa zero.
Analistii economici si fostii ministri ai Finantelor spun ca este o chestiune absurda si ca asa ceva nu se poate administra.

Votul din Senat privind limitarea taxei pe valoarea adaugata (TVA), la unele produse alimentare de baza, a iscat controverse politice, dar si privind impactul economic si bugetar al unei asemenea masuri. Senatul a adoptat saptamina trecuta, cu voturile parlamentarilor PSD, PRM, PD si PC, propunerea conservatorilor privind reducerea de la 19 la 9% a TVA pentru produsele alimentare de baza, respectiv piine, produse de panificatie, carne, peste, lapte, ulei, zahar, orez si oua. Masura urmeaza sa fie dezbatuta si in Camera Deputatilor.

La magazin, cu adeverinta de venit

Presedintele PD, Emil Boc, considera ca reducerea TVA la alimentele de baza este o decizie care trebuie analizata prin prisma implicatiilor si constringerilor bugetare, apreciind ca valoarea taxei ar trebui sa fie diferentiata, in functie de veniturile diferitelor categorii sociale. Liderul PD a declarat duminica, intr-o conferinta de presa la Cluj, faptul ca aceasta analiza este necesara in vederea fundamentarii unei decizii finale in Camera Deputatilor. Potrivit acestuia, o asemenea masura trebuie sa fie adresata categoriilor defavorizate, masurile care vizeaza protectia sociala urmind sa aiba un caracter activ, si nu unul pasiv.

Discriminare si solidaritate

„Cred ca nu este normal ca acela cu un salariu de 30 de milioane sa beneficieze de o masura care vizeaza solidaritatea pentru cei cu venituri reduse. Pornesc de la premisa ca un parlamentar, un primar, care are un salariu de 30 de milioane de lei, comparativ cu un pensionar care o pensie de doua sau trei milioane de lei, nu ar trebui sa beneficieze de acelasi regim, adica de o cota mai scazuta la alimente. Parlamentarul sau primarul pot sa plateasca in continuare 19%, in timp ce pensionarul se afla intr-o categorie defavorizata, cu venituri scazute, si ar trebui sa plateasca 9% sau chiar taxa zero. Nu cred ca trebuie sa beneficieze si cel cu salariu foarte mare si cel cu salariu mic sau pensie foarte mica“, a explicat Emil Boc.

Presedintele PD sustine ca problema trebuie dezbatuta in continuare si s-a declarat convins ca in Camera Deputatilor masura va fi analizata din prisma tuturor implicatiilor bugetare si din perspectiva solidaritatii active.

Analiza superficiala

Vicepresedintele PD Ioan Oltean a declarat, vineri, ca senatorii democrati au votat proiectul de modificare a Legii Codului fiscal propus de PC, in ideea ca vor scadea preturile la produsele de baza. El a spus ca PD a sustinut fara nici un fel de retinere aceasta propunere legislativa, in conditiile in careo analiza superficiala a aratat ca o astfel de masura ar fi benefica si ar duce la scaderea preturilor la alimentele de baza.

O chestiune absurda, inaplicabila, unicat

Analistii economici si fostii ministri ai Finantelor isi spun parerea despre propunerea lui Emil Boc.

Ionut Popescu, fost ministru al Finantelor:

„Este o chestiune absurda. Probabil domnul Boc a dorit sa spuna altceva. Ar trebui ca atunci cind te duci sa cumperi ceva sa te prezinti cu adeverinta de venit. Este absolut exclus sa se poata administra asa ceva”.

Daniel Daianu, fost ministru al Finantelor, profesor de economie:

„Sint propuneri fata de care-ti poti manifesta dezacordul. Declaratia domnului Boc face parte din categoria unicat. Sfatul meu pentru domnul Emil Boc este sa se consulte cu specialistii Partidului Democrat sau ai Aliantei atunci cind face asemenea propuneri”.

Bogdan Baltazar, consultant financiar:

„Desi «poate» bine intentionata, propunerea nu este practica pentru ca ar antrena o birocratie extrema si foarte costisitoare si ar fi in mod cert o sursa de frauda din partea comerciantilor”.

Varujan Vosganian, presedintele Comisiei de Buget Finante a Senatului:

„O asemenea propunere este inaplicabila”.

Sursa: Cotidianul , 18/04/2006

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>


Data aparitiei: 05 Septembrie 2006

Votati articolul "Emil Boc a intrat cu TVA in gard/ 18/04/2006":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X