email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

UPDATE explicatii MFP. Apocalipsa dupa alegeri: "Codul Fiscal se modifica radical in 2015"

codul fiscal 2015codul fiscal modificat
Ministerul de Finante a revenit cu o explicatie oficiala, cititi detalii mai jos.

Batalia pentru presedintia Romaniei afecteaza, cum altfel, chiar si Codul Fiscal. Unul dintre candidatii la presedintie a facut o "dezvaluire" din interiorul Ministerului de Interne, anuntand ca se pregateste o veritabila "apocalipsa" fiscala in perioada urmatoare.
 
Candidatul Aliantei Crestin Liberale (ACL) in alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat ca potrivit unor surse, la Ministerul de Finante se pregateste o modificare ampla a Codului Fiscal, care ar conduce la majorari de impozite si taxe si chiar la introducerea, incepand din 2015, a impozitului progresiv.
 
"Partidul Social Democrat (PSD) face pomeni electorale pe bani publici. Specialistii au calculat ca suma pomenilor se ridica, pentru 2015, la 15 miliarde de lei, bani care trebuie colectati de undeva. Surse informate din media ne spun ca la Ministerul de Finante se pregateste o modificare ampla a Codului Fiscal si au fost date, in spatiul public, exemple de cresteri de impozite si taxe. Se pare ca impozitul pe teren va creste de opt ori, impozitul pe constructii si impozitul auto vor creste de trei ori", a spus Iohannis intr-o conferinta de presa, citeaza Agerpres.
 
Potrivit acestuia, "este foarte posibil sa se renunte la cota unica, care a fost pastrata datorita insistentelor PNL si care acum este in pericol".
 
"S-ar putea, in 2015, sa ne trezim cu un impozit progresiv pentru a acoperi aceste pomeni electorale. Eu nu cred ca este corect fata de romani sa plateasca, oamenii care nu au avut nicio treaba cu aceasta campanie, din buzunarul lor, toate promisiunile electorale ale candidatului Victor Ponta si ale PSD", a mai afirmat Iohannis.
 
Va fi asa sau nu? Se va modifica din nou Codul Fiscal dupa alegeri sau avem de a face doar cu "fumigene" electorale? Ramane sa vedem in perioada urmatoare, insa este bine sa fim informati si de aceste posibile scenarii.

UPDATE
 
Proiectul rescrierii Codului Fiscal se afla in faza terminala la Finante, chiar daca vor ramane mai multe clarificari ulterioare de adus. Chiar daca in actuala formula, proiectul nu prevede trecerea de la actualul sistem de impunere a salariilor la unul bazat pe cote progresive de venit (lucru prevazut doar de Strategia fiscala a Guvernului), el mentioneaza schimbarea impozitarii proprietatilor rezidentiale in functie de destinatie, au confirmat luni pentru HotNews.ro oficiali ai Finantelor. In privinta trecerii la cote de impunere de 8%, 12% si respectiv 16%- cat prevede actuala Strategie guvernamentala-, aceasta nu poate fi aplicata mai devreme de 1 ianuarie 2016 din considerente strict tehnice, mai spun sursele noastre. Cota unica va ramane aplicabila companiilor si in viitorul apropiat, iar intentia de a reforma sistemul fiscal prin trecerea la cote progresive de impunere  este ferma. 
 
Ioana Petrescu, ministrul Finantelor, a avut imediat o replica la adresa candidatului ACL: "Este regretabil faptul ca un candidat politic pune interesele electorale mai presus de orice, acreditand drept certitudini informatii false, preluate, partial, de la un post de televiziune, fara a face o minima verificare. Anunturile facute sunt doar minciuni, pe care doresc sa le resping categoric. Este o lipsa de responsabilitate si o dovada de viziune pe termen scurt, impardonabile chiar si in context electoral. Vreau sa precizez ferm ca, din punctul meu de vedere, nu exista nicio intentie cu privire la schimbarea cotei unice de impozitare de 16%!
Guvernul isi asuma si sustine cu tarie scaderea cotei CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori. CAS redus se va aplica in continuare, asa cum ne-am angajat. Avem resurse pentru compensarea aplicarii acestei masuri.
 
Referitor la impozitul pe mijloacele de transport si la impozitul pe teren, in proiectul noului Cod fiscal, aflat in lucru, se are in vedere mentinerea prevederilor din Codul fiscal aflat in vigoare. Prin urmare, si in acest caz afirmatiile sustinute sunt false si nu au legatura cu realitatea".

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
codul fiscal 2015codul fiscal modificat


Data aparitiei: 27 Octombrie 2014

Votati articolul "UPDATE explicatii MFP. Apocalipsa dupa alegeri: "Codul Fiscal se modifica radical in 2015"":
Rating:

Nota: 3.25 din 5 din 6 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X