email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost publicata Baza de Date cu Preturi de Referinta pentru masini, utilaje si echipamente specializate

AFIRBaza de Date cu Preturi de ReferintaTVAmemoriul justificativmasiniutilaje
Va aducem la cunostinta ca Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat Baza de Date cu Preturi de Referinta pentru masini, utilaje si echipamente specializate, care pot fi achizitionate de beneficiarii privati prin masurile de investitii aferente Programului National de Dezvoltare Rurala.

Astfel, baza de date cu preturi de referinta a fost aprobata prin Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 1571 din 15 octombrie 2014 si este disponibila pe site-ul AFIR sub forma unei aplicatii web. Potrivit Agerpres, aceasta poate fi utilizata atat de viitorii beneficiari ai PNDR, cat si de beneficiarii care vor demara procedura de achizitie. Aplicatia bazei de date va rula online pe site-ul AFIR, fara a fi nevoie de descarcarea acesteia de catre cei care doresc sa o foloseasca.

Aceeasi sursa anunta ca, in care beneficiarul privat doreste sa achizitioneze un produs care se regaseste in Baza de Date cu Preturi de Referinta a AFIR, acesta va putea sa-l achizitioneze direct, fara a mai parcurge procedura de selectie de oferte.

"Baza de Date cu Preturi de Referinta simplifica radical procesul de accesare a fondurilor europene acordate prin PNDR. Pe langa simplificarea propriu-zisa a procedurii de achizitie si, implicit, impact pozitiv major asupra nivelului de accesare a fondurilor europene, acest demers va duce la diminuarea neregulilor legate de procedura de achizitii. Pentru a ne asigura ca raspundem nevoilor beneficiarilor si ca vom fi in permanenta intr-o directa corelare cu piata de profil, AFIR va actualiza periodic aceasta baza de date, atat din punct de vedere al adaptarii preturilor in functie de evolutiile pietei, cat si din punct de vedere al introducerii de noi elemente care pot face obiectul unei achizitii eligibile prin PNDR. Baza de date devine astfel un instrument util, atat pentru beneficiari, cat si pentru Agentie, fiind o premiera la nivel national", a declarat directorul general al AFIR, David Eugen Popescu, citat de Agerpres.

De asemenea, beneficiarul care urmeaza acest tip de achizitie trebuie sa se asigure ca bunul care urmeaza a fi cumparat trebuie sa se regaseasca in memoriul justificativ (pentru proiecte care nu prevad lucrari de constructii-montaj) sau in studiul de fezabilitate (pentru proiecte care prevad lucrari de constructii-montaj) depus de beneficiar odata cu proiectul de investitie si sa respecte intocmai cerintele si caracteristicile tehnice mentionate in aceste documente, precizeaza AFIR.


"Pentru achizitiile descrise mai sus nu este necesara intocmirea unui dosar pentru avizarea achizitiei. Toate documentele vor fi prezentate direct la plata, fiind incluse in dosarul cererii de plata. in baza de date a AFIR vor fi afisate exclusiv urmatoarele informatii: codul CPV (codul comun privind achizitiile publice), marca, modelul, dotarile standard si pretul exprimat in Euro, fara TVA. Astfel, bunurile vor putea fi cautate de catre beneficiari dupa codul CPV, denumire echipament, marca, model, caracteristica tehnica principala etc. Metodologia pentru colectarea datelor necesare constituirii bazei de date cu preturi de referinta s-a elaborat respectand principiile transparentei, asigurarii rezonabilitatii costurilor si bunei gestionari a fondurilor comunitare", mentioneaza AFIR, citat de Agerpres.

Baza de Date cu Preturi de Referinta pentru masini, utilaje si echipamente specializate s-a realizat in urma colectarii informatiilor furnizate de catre producatorii, importatorii sau distribuitorii autorizati de masini, utilaje si echipamente specializate, care sunt centralizate, verificate si validate de catre expertii AFIR.





de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
AFIRBaza de Date cu Preturi de ReferintaTVAmemoriul justificativmasiniutilaje


Data aparitiei: 10 Noiembrie 2014

Votati articolul "A fost publicata Baza de Date cu Preturi de Referinta pentru masini, utilaje si echipamente specializate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Fisa Postului pentru Contabil Sef [Model]

    • Fisa de post a contabilului sef defineste responsabilitatile si asteptarile asociate acestui rol important. Aceasta pozitie necesita nu doar cunostinte solide in domeniul contabilitatii, ci si abilitati de leadership si capacitatea de a se adapta cu succes intr-un mediu financiar in continua schimbare. In plus, contabilul sef este adesea implicat in procesul decizional al organizatiei, oferind analize si interpretari financiare care sustin obiectivele generale ale afacerii....» citeste mai departe aici

  • Casele de marcat devin obligatorii si la automatele comerciale: Fiscul va incepe sa dea amenzi de la 1 octombrie

    • Operatorii economici care desfasoara livrari de bunuri sau prestari de servicii prin intermediul automatelor comerciale si care nu au instalate case de marcat vor fi sanctionati cu o amenda intre 8.000 si 10.000 de lei. Sanctiunea se aplica incepand cu 1 octombrie 2024. In plus, ANAF va confisca sumele nejustificate si va suspenda activitatea operatorului economic la unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor. Prin interm...» citeste mai departe aici

  • Majorare de capital social: studiu de caz privind monografia contabila

    • Potrivit art 210 din Legea 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, capitalul social se poate mari prin emisiunea de actiuni noi sau prin majorarea valorii nominale a actiunilor existente in schimbul unor noi aporturi in numerar si/sau in natura. (1) Capitalul social se poate mari prin emisiunea de actiuni noi sau prin majorarea valorii din nominale a actiunilor existente in schimbul unor noi aporturi in numerar si/sau in natura. (2) ...» citeste mai departe aici

  • Recuperarea pierderilor fiscale: ce prevede art. 31 din Codul Fiscal si un studiu de caz practic

    • Legislatia clarifica modalitatile prin care companiile care au functionat initial ca microintreprinderi si au trecut apoi la sistemul de impozitare pe profit pot sa recupereze pierderile fiscale. In nota de fundamentare a OUG nr. 115/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru prorogarea unor termene, s-au cuprins unele prev...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X