email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Isi platesc romanii datoriile catre Fisc? Un raport asupra conformarii la plata in 2014

anafplataseptembrie 2014obligatiiconformaresumele declarate
Potrivit unui comunicat emis de ANAF, gradul de conformare la plata obligatiilor fiscale a crescut in primele 9 luni ale anului 2014 cu 2,32 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Unul dintre obiectivele principale ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala este colectarea veniturilor bugetului general consolidat datorate de contribuabilii persoane juridice si persoane fizice.

Pentru buna colectare a veniturilor bugetare Agentia Nationala de Administrare Fiscala a intensificat actiunile care sa conduca la cresterea gradului de conformare voluntara atat la declarare, cat si la plata, prin:

- extinderea serviciilor de asistenta prin telefon, internet, posta electronica pentru informarea mai buna a contribuabililor cu privire la obligatiile si drepturile acestora ceea ce contribuie la cresterea civismului fiscal si totodata la imbunatatirea relatiei lor cu administratia fiscala;

- imbunatatirea procedurilor de administrare;

- cresterea gradurlui de informatizare prin asigurarea de instrumente de monitorizare a procesului de gestiune a declaratiilor si platilor (depunerea declaratiilor fiscale prin mijloace electronice, precum si efectuarea platilor prin instrumente electronice de plata).

Gradul de conformare voluntara la plata obligatiilor fiscale (valoric) este calculat ca raport intre incasarile din obligatii curente si sumele declarate aferente perioadei de raportare.

Pentru acest indicator, a rezultat un grad de realizare in primele 9 luni ale anului 2014 pe total ANAF de 83,68%.

Comparand rezultatele obtinute in primele 9 luni ale anului 2014 cu cele realizate in aceeasi perioada a anului precedent rezulta o crestere a conformarii voluntare la plata, in primele 9 luni ale anului 2014, cu 2,32 puncte procentuale (de la 81,36% la 83,68%).

Pe buget general consolidat sumele incasate in termen, aferente sumelor declarate au crescut in primele 9 luni ale anului 2014 fata de perioada similara a nului 2013 cu 7,96%, in valoare absoluta cu 8.854,50 mil. lei, iar sumele declarate de plata au crescut in primele 9 luni ale anului 2014 cu 4,97% fata de perioada similara a anului 2013, in valoare absoluta cu 6.793 mil. lei.

In luna septembrie 2014 pentru acest indicator, a rezultat un grad de realizare pe total ANAF de 84,91%. Comparand rezultatele obtinute in luna septembrie 2014 cu cele realizate in luna septembrie 2013, rezulta o crestere a conformarii voluntare la plata, cu 2,35 puncte procentuale (de la 82,56% la 84,91%).

Pe buget general consolidat sumele incasate in termen, aferente sumelor declarate au crescut in luna septembrie 2014 fata de luna septembrie 2013 cu 14,18%, in valoare absoluta cu 1.651,76 milioane lei, iar sumele declarate de plata au crescut in luna septembrie cu 11,01% fata de luna septembrie 2013, in valoare absoluta cu 1.553,35 mil. lei.

Continuarea aici!

de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafplataseptembrie 2014obligatiiconformaresumele declarate


Data aparitiei: 12 Noiembrie 2014

Votati articolul "Isi platesc romanii datoriile catre Fisc? Un raport asupra conformarii la plata in 2014":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X