email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin informativ: Noutati legislative 28.11-04.12.2014

Codul vamalconsultantul fiscaldeclaratii fiscale1 ianuarie 2015

Regasiti mai jos o lista a celor mai importante acte normative din intervalul 28.11 - 4.12.2014 cu incidenta fiscala:

1. Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1620/2014 pentru aprobarea Procedurii de depunere la organul fiscal a documentului de certificare intocmit de consultantul fiscal, precum si a Procedurii privind schimbul de informatii intre Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Camera Consultantilor Fiscali (M. Of. nr. 881 din 4 decembrie 2014)

√ procedura se aplica pentru contribuabilii care opteaza pentru certificarea de catre un consultant fiscal a declaratiilor fiscale, inclusiv a declaratiilor fiscale rectificative, anterior depunerii acestora la organul fiscal.

2. Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3633/2014 pentru aprobarea Normelor tehnice de aplicare a dreptului de reprezentare prevazut in Regulamentul (CEE) nr. 2.913/1992 al Consiliului din 12 octombrie 1992 de instituire a Codului Vamal Comunitar si Instructiunilor de completare a casetelor 2, 8, 14 si 54 ale declaratiei vamale in situatii particulare ce decurg din tipul reprezentarii (M. Of. nr. 882 din 4 decembrie 2014)

√ pe teritoriul vamal al Romaniei declaratiile vamale se pot intocmi in nume propriu, prin reprezentare directa sau prin reprezentare indirecta.

3. Hotararea Consiliului superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 6/2014 pentru aprobarea Normelor de certificare a declaratiilor fiscale ale contribuabililor (M. Of. nr. 883 din 4 decembrie 2014)

Nota

Lista nominala a marilor contribuabili care vor fi administrati de catre Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili incepand cu data de 1 ianuarie 2015 si Lista nominala a contribuabililor mijlocii care vor fi administrati de catre administratiile judetene ale finantelor publice si de Directia regionala a finantelor publice Bucuresti prin Administratia fiscala pentru contribuabili mijlocii incepand cu data de 1 ianuarie 2015 au fost aprobate prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3661/28.11.2014.

Listele sunt publicate pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice – portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.


Sursa: CECCAR Bihor



de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Codul vamalconsultantul fiscaldeclaratii fiscale1 ianuarie 2015


Data aparitiei: 09 Decembrie 2014

Votati articolul "Buletin informativ: Noutati legislative 28.11-04.12.2014":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X