email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gestionarea IMM-urilor se imparte intre doua ministere

Bugetul2015IMM-urileministerelemediul privatmediul de afaceriJianu

Potrivit declaratiilor facute de fostul ministru delegat al Departamentului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism (DIMMMAT), Florin Jianu, in conferinta de bilant al mandatului sau, distribuirea sectoarelor IMM-urilor si turismului intre doua ministere, Economie si Energie, va fi o provocare pentru noii ministri, cu atat mai mult cu cat sectorul energetic ale alt tip de structura.

Potrivit Agerpres, Jianu a declarat:

"De acum inainte, nu cred ca cineva, in Romania, isi va mai permite sa nu respecte dialogul cu partenerii sociali. Toate initiativele mele legislative au fost luate impreuna cu partenerii din mediul de afaceri. Cei care se vor ocupa, in continuare, de sectorul IMM-urilor vor trebui sa aiba ca prioritate introducerea pe scara larga a instrumentelor de finantare cat mai diverse".

Totodata, in mandatul sau, Florin Jianu a adoptat 25 de initiative pentru dezvoltarea mediului de afaceri. "Testul IMM" a fost aplicat de opt ori pana in prezent, iar Legea intreprinzatorului debutant a dus la infiintarea de 6.000 de firme si crearea a peste 10.000 de locuri de munca.

"Cred ca oricine are o functie publica trebuie sa aiba o experienta in mediul privat pentru a performa. Daca ar fi sa dau un sfat celor care urmeaza la conducerea ministerului, i-as ruga sa asculte vocea intreprinzatorilor, sa aiba un dialog constant cu mediul de afaceri. Din birou, din sala de sedinte a Guvernului, nu poti culege si rezolva problemele reale ale mediului de afaceri. Eu ma voi retrage in mediul privat. Nu a fost cerinta mea sa vin la conducerea Departamentului, a fost invitatia premierului Victor Ponta", a precizat Florin Jianu, citat de aceeasi sursa.

De asemenea, Agerpres informeaza ca bugetul total alocat in 2015 pentru programele nationale dedicate dezvoltarii si sprijinirii IMM-urilor este mai mare cu 23,4% comparativ cu 2014, respectiv de 205 milioane de lei fata de 166 milioane de lei.




de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Bugetul2015IMM-urileministerelemediul privatmediul de afaceriJianu


Data aparitiei: 17 Decembrie 2014

Votati articolul "Gestionarea IMM-urilor se imparte intre doua ministere":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X