email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un nou proiect ANAF modifica inregistrarea la cerere in scopuri de TVA

societatile comercialeproiect de ordininregistrare la cererescopuri de TVAANAF


Va informam ca ANAF a publicat proiectul de ordin pentru aprobarea Procedurii de inregistrare, la cerere, in scopuri de taxa pe valoarea adaugata potrivit prevederilor art.153 alin.(91) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare.

Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 80/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si modificarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr 906 din 12 decembrie 2014, au fost modificate dispozitiile art. 153 din Codul fiscal privind inregistrarea in scopuri de TVA si anularea inregistrarii in scopuri de TVA.

Prin noile regrelementari, s-a introdus regula potrivit careia reinregistrarea in scopuri de TVA se efectueaza la cererea persoanei, in cazul persoanelor impozabile carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA intrucat au fost declarate inactive, conform prevederilor art. 78^1 din Ordonanta Guvernului nr. 922003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sau au intrat in inactivitate temporara, inscrisa in registrul comertului, potrivit legii. Precizam ca, anterior acestei modificari, organele fiscale reinregistrau in scopuri de TVA, din oficiu, persoanele impozabile aflate in aceste situatii.


O alta prevedere se refera la faptul ca organele fiscale competente anuleaza inregistrarea unei persoane in scopuri de TVA in situatia in care persoana impozabila - societate infiintata in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, nu justifica intentia si capacitatea de a desfasura activitate economica potrivit criteriilor stabilite prin ordin al ministrului finantelor publice (art. 153 alin. (9) lit. h) din Codul fiscal).

Si in acest caz persoanele impozabile aflate in situatia de anulare mai sus mentionata vor fi reinregistrate in scopuri de TVA, la cererea acestora, daca inceteaza situatia care a condus la anulare.

Avand in vedere aceste modificari legislative, consideram ca este necesara inlocuirea Procedurii de inregistrare, la cerere, in scopuri de taxa pe valoarea adaugata potrivit prevederilor art. 153 alin. 9^1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, care este aprobata prin Ordinul prresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 33390/2013.

Sursa: ANAF

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
societatile comercialeproiect de ordininregistrare la cererescopuri de TVAANAF


Data aparitiei: 12 Ianuarie 2015
Ultima actualizare: 13 Ianuarie 2015

Votati articolul "Un nou proiect ANAF modifica inregistrarea la cerere in scopuri de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X