email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viza anuala de exercitare a profesiei 2015. Termen-limita: 31 ianuarie

viza anualaexercitarea profesieiraportul anual de activitatedepunere onlineCECCAR

Viza anuala obligatorie pentru exercitarea profesiei de catre membri persoane fizice si juridice se acorda pana la data de 31 ianuarie 2015, potrivit Normelor nr. 1500/2009 privind evidenta si gestionarea membrilor, cu modificarile si completarile ulterioare, prin indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii:

Documentele necesare obtinerii vizei se pot transmite incepand cu 5 ianuarie 2015 prin e-mail: ceccarbuc@ceccarbuc.ro, fax: 021.320.00.81 sau prin posta, pana la data de  31 ianuarie 2015.
 

      1. VIZA PENTRU PERSOANE FIZICE

    Achitarea in intregime a obligatiilor fata de Corp aferente anului trecut si a obligatiilor aferente anului pentru care se acorda viza - ca persoana fizica; in cazul administratorilor si asociatilor societatilor membre, pentru obtinerea vizei ca persoana fizica, acestia trebuie sa indeplineasca toate conditiile de acordare a avizului si pentru societatile din care fac parte;
    Raport privind activitatea desfasurata in anul 2014 (+ rapoarte de activitate restante, daca este cazul);
    Cazier judiciar sau declaratie pe propria raspundere;
    Efectuarea orelor de pregatire profesionala in anul 2014;
    Prezentarea adeverintei medicale din care sa reiasa “Apt din punct de vedere fizic si psihic pentru exercitarea profesiei de expert contabil/contabil autorizat".

Potrivit prevederilor art. 8 si art. 11 din Ordonanta Guvernului nr. 65/1994, republicata, expertii contabili si contabilii autorizati pot exercita profesia individual sau se pot constitui in societati comerciale, potrivit legii. Desfasurarea activitatii prin societate comerciala de profil, presupune si conditia ca membrii Corpului asociati, actionari si/sau angajati ai societatii respective sa-si indeplineasca obligatiile de membri ai Corpului, persoane fizice.

 

2. AVIZUL PENTRU PERSOANE JURIDICE

    In cazul societatilor de expertiza contabila/contabilitate, administratorii si asociatii acestora (doar cei care detin calitatea de expert contabil/contabil autorizat) trebuie sa indeplineasca toate conditiile prevazute pentru persoanele fizice (pct. 1) si sa intreprinda urmatoarele:
    Achitarea in intregime a obligatiilor fata de Corp aferente anului trecut si a obligatiilor aferente anului pentru care se acorda viza - ca persoana juridica;
    Raport privind activitatea desfasurata de catre societate in anul 2014 (+ rapoarte de activitate restante, daca este cazul);
    Balanta contabila aferenta societatii.

3.  NIVELUL COTIZAtIILOR PROFESIONALE:

    Cotizatie fixa experti contabili: 400 lei
    Cotizatie fixa contabili autorizati: 350 lei
    Cotizatie fixa persoane juridice: 800 lei;
    Cotizatie variabila persoane fizice si juridice: 1.2% din veniturile profesionale;
    Cotizatie fixa experti contabili care profeseaza prin societati membre si care nu desfasoara activitati individuale: 200 lei;
    Cotizatie fixa contabili autorizati care profeseaza prin societati membre si care nu desfasoara activitati individuale: 175 lei;
    Cotizatie membrii inactivi (persoanele care nu pot desfasura activitate datorita unor interdictii prevazute prin lege speciala): 300 lei experti contabili si 250 lei contabili autorizati.

4.  FORMULARE NECESARE:

    Raport anual de activitate - click aici;
    Declaratie pe propria raspundere - click aici.

5.  PARAFA ANUALA DE MEMBRU

Va reamintim ca prin Hotararea Consiliului Superior nr. 12/262 din 22 martie 2012 au fost aprobate unele masuri pe linia transparentei activitatilor profesionale ale membrilor Corpului, care prevad ca incepand cu 1 ianuarie 2013, dovada inscrierii in Tabloul Corpului si exercitarii legale a profesiei se face prin aplicarea pe toate contractele, lucrarile, rapoartele si alte documente ce intervin intre membrii CECCAR si clientii sau beneficiarii acestora, a parafei cu valabilitate anuala.

In consecinta, incepand cu anul 2013 parafa se va schimba anual, iar vechea parafa va deveni nula.

Parafele vechi detinute vor fi predate filialei pe baza de proces verbal, in momentul eliberarii parafelor anuale, valabile  pentru anul 2015.   

Pentru membrii care au obtinut viza anuala in anul 2014, in termenul prevazut de reglementarile CECCAR, parafele cu viza pentru anul 2015 s-au confectionat automat si le gasiti, incepand cu 5 ianuarie 2015 la sediul filialei.

       6.  RAPORT DE ACTIVITATE - DEPUNERE ONLINE

in vederea asigurarii pentru membrii C.E.C.C.A.R. facilitatea de a completa on-line Raportul anual de activitate, a fost dezvoltata si implementata in acest scop o aplicatie care poate fi accesata prin internet, utilizand un browser web.

Aceasta facilitate este prima dintr-o serie de masuri menite sa simplifice procesul de obtinere a vizei de exercitare a profesiei.

In afara de facilitatea completarii on-line a Raportului anual de activitate, membrii au posibilitatea consultarii fisei personale, astfel ca in orice moment se poate cunoaste statutul in cadrul Corpului, atat personal cat si al societatii, dupa caz.

Legat de aceste facilitati, membrii pot solicita informatii suplimentare la filiala de domiciliu sau prin e-mail.

Pentru crearea unui cont in aplicatie astfel incat sa puteti accesa fisa personala si completa Raportul anual de activitate, va rugam sa urmati unul din urmatorii pasi:

 

    solicitati personal la filiala C.E.C.C.A.R. de domiciliu, datele de autentificare (username si parola); este nevoie sa aveti asupra dumneavoastra cartea de identitate sau carnetul de membru pentru identificare

sau

    trimiteti pe adresa ceccarbuc@ceccarbuc.ro un e-mail cu subiectul: "Solicitare creare cont", la care atasati o copie dupa cartea de identitate si carnetul de membru; adresa de e-mail de pe care trimiteti solicitarea trebuie sa fie obligatoriu personala si sa aveti acces la ea. in cel mai scurt timp veti primi pe adresa de e-mail datele de autentificare in aplicatie (verificati periodic si directorul Spam sau Junk). Pentru orice problema legata de accesarea contului trimiteti intrebarile dumneavoastra pe adresa de e-mail mai sus mentionata sau la filiala de domiciliu

Odata creat contul, veti primi pe adresa de e-mail personala, informatii suplimentare privind modul de utilizare al aplicatiei si de completare a Raportului anual de activitate.


Sursa: CECCAR Bucuresti
 

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
viza anualaexercitarea profesieiraportul anual de activitatedepunere onlineCECCAR


Data aparitiei: 16 Ianuarie 2015

Votati articolul "Viza anuala de exercitare a profesiei 2015. Termen-limita: 31 ianuarie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X