email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin informativ CECCAR: Noutati legislative din perioada 23 - 29.01.2015

buletin informativCECCARnoutatiOMFP 83/2015indicele preturilor de consum


In randurile de mai jos, puteti consulta o lista cu unele dintre cele mai importante noutati legislative cu incidenta in materia fiscala si contabila.

    Ordonanta Guvernului nr. 4/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal (M. Of. nr. 74 din 28 ianuarie 2015)

√ veniturile din activitati independente, salarii, pensii, activitati agricole, silvicultura si piscicultura realizate de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de impozit pe venit;

√ se aduc completari la Titlul VI din Codul fiscal referitoare la taxa pe valoarea adaugata pentru achizitii intracomunitare;

√ la Titlul IX2 din Codul fiscal a fost introdus Capitolul I^1 in care sunt nominalizate categoriile de persoane fizice  care sunt exceptate de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate.

 

    Ordonanta Guvernului nr. 5/2015 pentru modificarea unor termene prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor (M. Of. nr. 78 din 29 ianuarie 2015)

√ executarea sanctiunilor contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de cel mult doua luni de la data aplicarii sanctiunii.

 

    Ordinul ministrului finantelor publice nr. 60/2015 pentru actualizarea cuantumului indemnizatiei zilnice de delegare si detasare, precum si a sumei ce reprezinta compensarea cheltuielilor de cazare ale personalului aflat in delegare in situatia in care acesta nu beneficiaza de cazare in structuri de primire turistica, prevazute in anexa la Hotarârea Guvernului nr. 1.860/2006 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului (M. Of. nr. 68 din 27 ianuarie 2015)

√ cuantumul indemnizatiei zilnice de delegare si detasare prevazut la art. 9 din anexa la Hotarârea Guvernului nr. 1.860/2006 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului, cu modificarile si completarile ulterioare, se majoreaza la 17 lei;

√ cuantumul sumei ce reprezinta compensarea cheltuielilor de cazare ale personalului aflat in delegare prevazut la art. 28 din anexa la Hotarârea Guvernului nr. 1.860/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si care nu se cazeaza in conditiile art. 26 din Hotarârea Guvernului nr. 1.860/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se majoreaza la 45 de lei.

 

    Ordinul ministrului finantelor publice nr. 65/2015 privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice (M. Of. nr. 69 din 27 ianuarie 2015)

 

    OMFP 83/2015 privind indicele preturilor de consum utilizat pentru actualizarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit anual pentru anul fiscal 2015 (M. Of. nr. 76 din 29 ianuarie 2015)

√ pentru anul fiscal 2015, indicele preturilor de consum utilizat pentru actualizarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit anual este 102,2%.

 

    Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 163/2015 pentru aprobarea Normelor privind procedurile simplificate de vamuire (M. Of. nr. 74 din 28 ianuarie 2015)


Sursa: CECCAR Bihor

 

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
buletin informativCECCARnoutatiOMFP 83/2015indicele preturilor de consum


Data aparitiei: 04 Februarie 2015

Votati articolul "Buletin informativ CECCAR: Noutati legislative din perioada 23 - 29.01.2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X