email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scurt test de verificare a cunostintelor de contabilitate

La prima ora a diminetii, contabilii isi beau cafeaua. Toti! O legenda spune ca nu exista contabil care sa nu bea cafea, fiindca trebuie intotdeauna sa ramana agil. Asa ca daca tot v-ati baut cafeaua, haideti sa va testam abilitatile de contabili cu 10 dintre intrebarile sosite pe adresa redactiei PortalContabilitate:

 

1. “Un asociat a achizitionat pe firma bunuri pe care le foloseste in scop personal. Cum pot sa le inregistrez? Drept cheltuieli nedeductibile sau ca dividende? Ce se intampla cu TVA-ul? Imi puteti preciza inregistrarile contabile?”

2. “Prestam servicii (sapat santuri) cu un buldoexcavator pentru care luam motorina cu bon fiscal. Este deductibil TVA-ul de pe bonurile fiscale pentru aceste servicii?”

3. “S-a platit ajutor de nastere pentru salariatele care au nascut. Ce contributii trebuie oprite in acest caz si conform caror articole de lege?”  

4. “In situatia in care se depune o declaratie rectificativa la Declaratia 100 din care rezulta impozit platit in plus, in ce conditii il pot compensa cu impozitul pe salarii?”

5. “Poate angajatorul sa acorde salariatului tichete de masa pe perioada delegarii intr-o alta localitate, potrivit HG nr.1.860/2006?”

6. “Am achizitionat un autotractor din Germania. La inmatriculare am platit 8.000 de lei taxa de poluare. Cum inregistram in contabilitate taxa respectiva?”
                  
7. “Societatea are datorii la bugetul de stat. Poate sa acorde tichete de masa salariatilor?”

8. “Cum se interpreteaza fiscal cheltuielile de transport si cazare inregistrate pentru un formator roman care tine un curs de 3 zile pentru angajatii firmei si care nu are nicio calitate in firma?”

9. “In dotarea parcului auto al firmei se afla autoturisme care sunt utilizate de unii salariati pentru activitatea firmei, dar si in interes personal. Se poate incheia un contract de inchiriere intre firma si acesti salariati doar pentru partea de folosinta in interes personal?”

10. “Daca am o hotarare definitiva si irevocabila pentru o creanta pe care nu am incasat-o, suma respectiva o duc pe 654? Deductibila sau nedeductibila?”

Aveti la dispozitie cat timp doriti dvs. pentru fiecare intrebare. Evident, fiecare astfel de speta poate sa va ia mai mult sau mai putin timp pentru rezolvare. De aceea sunt adresate expertilor care ofera consultanta pe PortalContabilitate. Abonamentele pentru a beneficia de raspunsuri la intrebarile dvs, se inregistreaza aici, simplu si rapid. 

 

 

 

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<


Data aparitiei: 18 Martie 2015

Votati articolul "Scurt test de verificare a cunostintelor de contabilitate":
Rating:

Nota: 3.9 din 5 din 30 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X