email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comunicat ANAF cu privire la informarile din mass-media referitoare la actiunile de control

AntifraudacontroaleANAFabuzuricontrolevaziune fiscala

ANAF a transmis un comunicat prin care anunta ca, in ce priveste materialele aparute in mass-media in care actiunile de control desfasurate de Directia Antifrauda Fiscala, in vederea asigurarii respectarii disciplinei fiscale, sunt prezentate drept "abuzuri" asupra micilor comerciani, in timp ce marea evaziune nu este abordata de actiunile ANAF.

ANAF reia comunicatul de presa prin care a prezentat principalele rezultate ale raportului de activitate desfasurate de Directia Antifrauda in 2014 si rezultatele obtinute in primele doua luni din 2015.

De asemenea, aveti prezentate, la finalul documentului, o serie de cazuri instrumentate de inspectorii Directiei Antifrauda, in contextul actiunilor de combatere a marii evaziuni. Toate aceste cazuri au fost transmise mass-media de-a lungul timpului, atat prin comunicate de presa, cat si prin postarea acestora pe site-ul ANAF si al Directiei Antifrauda.

ANAF considera ca selectia prin omisiune a actiunilor ANAF, in vederea conceperii materialelor de presa, nu face altceva decat sa contribuie, intr-o maniera consistenta, la informarea defectuoasa a opiniei publice, prezentand in mod eronat eforturile depuse de Directia Antifrauda, incepand cu 2014, din chiar primul an de functionare.

In vederea unei informari oneste a publicului, ANAF prezinta din nou datele care subliniaza preocuparea si determinarea conducerii ANAF in ce priveste combaterea evaziunii fiscale si a economiei subterane, prin directionarea resurselor materiale si umane cu precadere inspre retelele de frauda organizata.

ANAF reitereaza pe aceasta cale si faptul ca actiunile de combatere a micii evaziuni reprezinta o linie secundara de activitate a ANAF, tratata insa cu aceeasi seriozitate de catre ANAF. Linia prioritara de actiune a DGAF este reprezentata de analiza, investigarea si instrumentarea cazurilor de frauda fiscala organizata sistematica.


In 2014, 90% dintre cazurile instrumentate de Directia Antifrauda au vizat prejudicii de peste 1 milion de euro/dosar, iar in primele doua luni din 2015 procentul dosarelor de peste 1 milion de euro au reprezentat 87% din total sesizari penale inaintate organelor de ancheta.


Cititi aici integral comunicatul emis de ANAF.
 


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
AntifraudacontroaleANAFabuzuricontrolevaziune fiscala


Data aparitiei: 31 Martie 2015

Votati articolul "Comunicat ANAF cu privire la informarile din mass-media referitoare la actiunile de control":
Rating:

Nota: 2.07 din 5 din 7 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X