email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii

Intrebare:

Care este actul normativ si la ce articol se prevede ca „un exemplar din fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii, semnat si stampilat conform legii se inmaneaza angajatului”?

Raspuns:

Incepand cu anul 2005, fisele fiscale se depun la organul fiscal competent, in format electronic, insotite de un borderou privind continutul acestora, semnat si stampilat conform legii. Formatul electronic al formularului se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice si se transmite organului fiscal competent pe discheta 3 1/2 inch, 1.440 MB, compatibila MS-DOS.

Programul de asistenta este distribuit contribuabililor gratuit de unitatile fiscale teritoriale sau poate fi descarcat de pe serverul Ministerului Finantelor Publice la adresa www.mfinante.ro.

Angajatorii editeaza fisa fiscala in format hartie, in doua exemplare:

- un exemplar, semnat si stampilat conform legii, se pastreaza de catre angajator;

- un exemplar, semnat si stampilat conform legii, se inmaneaza angajatului.

Potrivit pct. 5. din anexa 3 „Procedura de depunere a fisei fiscale” din Ordinul ministrului finantelor publice nr. 546 din 28 aprilie 2005 privind modelul si continutul fisei fiscale, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 414 din 17 mai 2005, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanelor fizice care inceteaza sa obtina venituri din salarii sau asimilate salariilor in timpul anului angajatorii le vor inmana un exemplar al fisei fiscale o data cu definitivarea formelor de lichidare sau la incetarea raporturilor in baza carora au fost obtinute veniturile din salarii.

Trebuie sa stiti ca in temeiul art. 57 alin. (4) din Codului fiscal persoanele fizice au dreptul sa solicite virarea unei sume de pana la 2% din impozitul anual pentru sponsorizarea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza potrivit legii. Pentru a isi putea manifesta acest drept, acestia trebuie sa completeze formularul 230 "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual", cod 14.13.04.13, precum si sa anexeze la acesta fisele fiscale pe care angajatorii aveau obligatia sa li le inmaneze. Fiecare angajator/platitor de venituri din salarii este obligat, potrivit prevederilor art. 57 alin. (3) din Codul fiscal, sa determine impozitul anual pe veniturile din salarii, pentru fiecare contribuabil prin insumarea impozitului aferent venitului fiecarei luni din anul fiscal, indiferent de numarul de luni in care contribuabilul a realizat venituri din salarii de la acesta.

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<


Data aparitiei: 11 Octombrie 2006

Votati articolul "Fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X