email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce crede vicepresedintele Comisiei Europene despre masurile noului Cod fiscal

Noul Cod fiscalreducerea TVAcomisia europeanamasuri compensatorii

Aflat in vizita in Romania, vicepresedintele Comisiei Europene pentru moneda euro si dialog social, Valdis Dombrovskis, a declarat la jumatatea acestei saptamani ca a primit asigurari de la ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, ca, in sitatia in care va fi nevoie,  vor fi propuse masuri compensatorii in ceea ce priveste implementarea noului Cod Fiscal.

In aceasta privinta, potrivit Agerpres, la finalul intrevederii pe care a avut-o cu Eugen Teodorovici, la sediul Ministerului Finantelor,  Dombrovskis a declarat:

"Am avut si oportunitatea sa discutam despre preocuparile pe care le are Comisia Europeana, ca si FMI, in ceea ce priveste planurile privind noul Cod Fiscal si reducerea TVA. Ministrul m-a asigurat ca pasii vor fi evaluati cu atentie si, daca este necesar, vor fi propuse masuri compensatorii pentru a nu submina sustenabilitatea fiscala a bugetului".

De asemenea, acesta a precizat ca sunt apreciate de catre Comisia Europeana eforturile Romaniei din ultimii ani de a imbunatati pozitia fiscala si competitivitatea si ca nu au trecut neobservate rezultatele pozitive in ce priveste Produsul Intern Brut.

Asa cum precizeaza sursa amintita, in aceeasi zi, cu cateva ore inaintea acestor declaratii, aflat la Palatul Victoria, Valdis Dombrovskis precizase ca a prezentat premierului Victor Ponta o serie de ingrijorari legate de intentia Guvernului de a modifica Codul Fiscal si de a reduce substantial Taxa pe Valoare Adaugata (TVA):

"I-am prezentat premierului Victor Ponta o serie de ingrijorari legate de intentia Guvernului de a modifica Codul Fiscal si de a reduce substantial Taxa pe Valoare Adaugata. in opinia Comisiei, aceasta masura va avea un efect fiscal substantial negativ. De asemenea, masura nu e in concordanta cu recomandarea generala a Comisiei in ceea ce priveste politica de taxe. Noi recomandam sa se mearga pe usurarea poverii fiscale asupra muncii si, in special, a muncii slab platite, si nu asupra unor taxe cu impact direct in cresterea economica si in consum".

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Noul Cod fiscalreducerea TVAcomisia europeanamasuri compensatorii


Data aparitiei: 09 Aprilie 2015
Ultima actualizare: 13 Aprilie 2015

Votati articolul "Ce crede vicepresedintele Comisiei Europene despre masurile noului Cod fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X