email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Raport cenzor/cenzori 2017 Model. Bilant anual la ONG-uri: asociatii, fundatii sau federatii

model raport cenzarcenzori2015bilant anualasociatiifundatiiONG

Regasiti prin cele ce urmeaza modelul pentru Raport Cenzor/Cenzori, actualizat la nivelul anului 2015, acesta fiind necesar la completarea dosarului pentru depunerea bilantului contabil la 31.12.2014 (la ONG).

Modelul furnizat de Cabinetexpert.ro poate fi folosit de o asociatie/fundatie/federatie. Aceeasi sursa precizeaza ca se recomanda prezenta la dosar in momentul depunerii la DGFP (ghiseu sau online), chiar daca legea mentioneaza ca nu este necesar cenzor in cazul unui ONG cu pana la 3 asociati.

Click aici pentru a descarca modelul in format DOC.

MODEL Raport cenzor/cenzori 2015 Asociatii, fundatii, federatii


ASOCIATIA/FUNDATIA/FEDERATIA
……………………………………………………
Adresa - …………………………………………………
CUI- ………………………..

 


Raport al Cenzorului privind gestiunea "ASOCIATIEI/FUNDATIEI/FEDERATIEI …………………………………..", conducerea  evidentei contabile si intocmirea  bilantului contabil  si a contului rezultatului exercitiului  la 31.12.2014


Cenzorul "ASOCIATIEI/FUNDATIEI/FEDERATIEI ……………………….……………………………………….." – ………………………………, numit/a legal de catre AGA a " ASOCIATIEI/FUNDATIEI/FEDERATIEI ………………………………………..", a verificat modul de administrare a asociatiei, modul in care administratorii au respectat prevederile contractului si statutului asociatiei, a hotararilor adoptate de Adunarea Generala a Asociatilor si actelor normative in vigoare , eficienta cu care acestia au gospodarit intreg patrimoniul precum si corectitudinea situatiilor financiare intocmite pentru data de 31.12.2014.

Misiunea de audit statutar-cenzorial s-a efectuat pe baza de sondaje. Conturile anuale au fost intocmite cu respectarea regulilor si metodelor contabile general admise, sub responsabilitatea conducerii asociatiei. Rezultatele inregistrate de catre asociatie au fost raportate de catre adminstratori in situatiile financiare ale anului 2014 (bilant contabil, cont de de rezultat al exercitiului, politici contabile si note explicative la situatiile financiare – in conformitate cu OMFP 65/2015) si sunt anexate la prezentul raport.

Operatiunile s-au inregistrat cronologic si sistematic in evidenta contabila (nedescoperindu-se nici o abatere in acest sens), avand la baza documente pentru fiecare fel de cheltuieli, drepturi, obligatii de plata, evolutia veniturilor si stabilirea rezultatelor. Rulajele din conturi sunt reflectate corect in balantele de verificare lunare, efectuandu-se in acest sens sondaje pentru fiecare luna din anul supus analizei. Sondajele efectuate de Cenzor nu a surprins aspecte de neconcordanta intre evidentele analitice si sintetice, la fel ca si in anii anteriori.

Intocmirea bilantului contabil s-a facut pe baza balantei de verificare a conturilor sintetice cu respectarea normelor metodologice elaborate de M.F.P., referitoare la inchiderea conturilor, intocmirea, verificarea si centralizarea bilanturilor contabile ale asociatiei, precum si cu respectarea prevederilor "Legii contabilitatii" nr. 82/1991 si  "Planului de conturi" utilizat de aceste entitati,
In ceea ce priveste perioada analizata, mentionam ca " ASOCIATIA/FUNDATIA/FEDERATIA ………………………………………..", a desfasurat in anul analizat activitati ale organizatiilor profesionale, a realizat incasari, plati si plasamente prin conturile deschise la  banci, dar si incasari si plati prin caseria proprie. Din analiza soldurilor de casa si banca, nu au reiesit diferente intre faptic si scriptic.

Rezultatul exercitiului incheiat la 31.12.2014, a fost stabilit pe baza datelor din contabilitate si reprezinta un profit/pierdere de …………… RON, stabilit ca diferenta intre veniturile si cheltuielile efectuate pentru bunul mers al activitatii acesteia.

Cenzorul certifica prin prezentul raport,  datele  din Bilantul Contabil si Anexele sale, incheiat pe anul 2014. Raportul a fost intocmit in 2 exemplare originale, pentru fiecare parte.

 

 

CENZOR
………………………………… -  __________________________________

 

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
model raport cenzarcenzori2015bilant anualasociatiifundatiiONG


Data aparitiei: 24 Aprilie 2015

Votati articolul "Raport cenzor/cenzori 2017 Model. Bilant anual la ONG-uri: asociatii, fundatii sau federatii":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 14 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X