email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Model notificare ANAF privind registrul de bani. Notificati ANAF pana la 8 mai ca sa nu platiti amenda!

Model notificare ANAFregistrul de bani8 maiamendapunct de lucruregistruOrdinul 513/2015

In Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul 513/2015 privind aprobarea modelului si continutului registrului de bani personali, precum si a procedurii de inregistrare a acestuia la organul fiscal. Odata cu noile prevederi, aveti obligatia de a notifica ANAF pana la 8 mai cu privire la faptul ca ati intocmit registrul de bani personali.

ATENTIE! Amenda pentru nerespectarea prevederilor referitoare la declararea banilor personali este de 9.000 lei.

De retinut referitor la Registrul de bani personali:

- se numeroteaza in ordine crescatoare,
- se semneaza pe ultima pagina de catre administratorul operatorului economic sau de catre persoana imputernicita de acesta.
- se completeaza zilnic de catre personalul operatorului economic care isi desfasoara activitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, la inceputul programului de lucru, fara stersaturi sau modificari si fara a lasa spatii neutilizate.
- se pastreaza la unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, in vederea prezentarii acestuia organelor de control.

Astfel, fiecare punct de lucru dotat cu casa de marcat este obligat sa aiba un registru de bani personali.

Registrul se numeroteaza obligatoriu si se semneaza pe ultima pagina de catre administratorul societatii sau de catre o persoana imputernicita de acesta (cu mentiunea “Prezentul registru contine un numar de …pagini numerotate de la nr… la nr…” ), atrage atentia si Sagasoftware.ro.


 

Nota! Veti inregistra acest registru de bani personali printr-o notificare scrisa catre ANAF, anuntand ca la punctul de lucru s-a intocmit registrul de bani personali.

Aveti obligatia de a preciza data deschiderii registrului si numarul de pagini, asa cum sunt ele numerotate, in maxim 5 zile de la publicarea ordinului!

Nu se mentioneaza insa, asa cum atrage atentia sursa amintita anterior, ce termen limita privind notificarea ANAF exista pentru punctele de lucru noi (anterior deschiderii sau in ziua deschiderii).

Formatul registrului trebuie sa fie A4 (tiparit sau caiet A4 obisnuit). Mai jos regasiti un model de notificare furnizat de Sagasoftware.ro, cu precizarea ca deschiderea registrului inseamna prima operare a datelor in registru.
 

MODEL NOTIFICARE ANAF privind intocmirea REGISTRULUI DE BANI PERSONALI
 

SC EXEMPLU SRL
Beius, str. Romana, nr.100
J05/1234/2000
CUI RO1234
Nr. 999 din 1 mai 2015

 

Catre,

DRFP Cluj – AJFP Bihor – Serviciul Fiscal Orasenesc Beius

 

Subscrisa EXEMPLU SRL cu sediul social in Beius, str.Romana, nr.100, avand in vedere prevederile Ordinului  nr…. /2015, va remitem urmatoarea

NOTIFICARE

La punctul de lucru al societatii noastre situat in Beius, str. Punctului de lucru, nr. 1, am deschis la data de …/…./….. registrul de bani personali conform prevederilor OUG 28/1999. Registrul contine un numar de 100 pagini numerotate de la 1 la 100.

 

Administrator,

In cazul in care aveti mai multe puncte de lucru puteti adapta textul de mai sus. Spre exemplu

La urmatoarele puncte de lucru ale societatii noastre am infiintat, conform OUG 28/1999,registrul de bani personali, dupa cum urmeaza:

- la punctul de lucru situat in Beius, str. Punct de lucru, nr.2 – am deschis la data de …/…/…. registrul de bani personali. Registrul contine un numar de 100 pagini numerotate de la 1 la 100.

- la punctul de lucru situat in Beius, str.Punct de lucru 2, nr.2, – am deschis la data de …/…/…. registrul de bani personali. Registrul contine un numar de 100 pagini numerotate de la 1 la 100.

 

Mai jos puteti consulta Ordinul 513/2015 privind aprobarea modelului si continutului registrului de bani personali, precum si a procedurii de inregistrare a acestuia la organul fiscal


Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 300 din 30 aprilie 2015

Avand in vedere prevederile art. 4 alin (12) lit i) din OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul prevederilor art. 10 alin (4) din HG 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul finantelor publice emite urmatorul ordin:


Art. 1
Se aproba modelul si continutul registrului de bani personali, prevazute in anexa.

Art. 2
Operatorul economic are obligatia constituirii registrului de bani personali prevazut la art. 4 alin. (12) lit. i) din OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru fiecare unitate de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor.     


Art. 3
Registrul de bani personali, ce are paginile numerotate in ordine crescatoare, se semneaza pe ultima pagina de catre administratorul operatorului economic sau de catre o persoana imputernicita de acesta.

Art. 4
Registrul de bani personali prevazut la art. 4 alin. (12) lit. i) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza zilnic de catre personalul operatorului economiccare isi desfasoara activitatea in unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, la inceputul programului de lucru, fara stersaturi sau modificari si fara a lasa spatii neutilizate.

Art. 5
Operatorul economic raspunde de integritatea registrului de bani personali si completarea zilnica a acestuia de catre personalul care desfasoara activitate in unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor.

Art. 6
Operatorul economic notifica organului fiscal competent de administrare constituirea registrului de bani personali, precizand data deschiderii acestuia si numarul de pagini, conform numerotarii acestora, in termen de 5 zile lucratoare de la data publicarii prezentului ordin.

Art. 7
Organul fiscal inregistreaza intr-o evidenta proprie, tinuta la nivelul fiecarui contribuabil, registrele de bani personali notificate ca fiind constituite.

Art. 8
Registrul de bani personali prevazut la art. 2 se pastreaza la unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, in vederea prezentarii acestuia organelor de control.

Art. 9
Un operator economic poate utiliza un singur registru de bani personali pentru fiecare unitate de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor.

Art. 10
Anexa face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 11
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


Anexa - Modelul si continutul registrului de bani

Unitatea ..........
C.I.F. ............
Adresa ............

Nr.     Data    Numele si  Functia  Suma de bani la inceperea Ora           Semnatura
crt. Zi Luna An prenumele           programului               inregistrarii angajat
-------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------

Caiet format A4

 

 

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Model notificare ANAFregistrul de bani8 maiamendapunct de lucruregistruOrdinul 513/2015


Data aparitiei: 06 Mai 2015

Votati articolul "Model notificare ANAF privind registrul de bani. Notificati ANAF pana la 8 mai ca sa nu platiti amenda!":
Rating:

Nota: 3.83 din 5 din 26 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X