email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anca Vlad: Scrisoare deschisa catre premier - referitoare la unele abuzuri ale ANAF

Anca Vladscrisoare deschisaabuzuriANAFpremierulVictor Pontaconfederatia nationala a patronatelor

Regasiti mai jos scrisoarea deschisa catre Primul Ministru Victor Viorel Ponta, adresata de catre Confederatia Nationala a Patronatelor din Romania
 
Stimate Domnule Prim Ministru,
In calitate de  Primvicepresedinte al Confederatiei Nationale a Patronatelor din Romania doresc sa supun atentiei dv trei subiecte al caror impact asupra mediului de afaceri  poate afecta grav eforturile pe care le face Guvernul pentru a crea bazele unei economii sanatoase si benefice pentru toti participantii la circuitul economic. Acestea sunt:

1.Abuzuri ANAF
2.Explicatii fanteziste ale conducatorilor ANAF
3.Probleme grave de transparenta decizionala
Abuzuri ANAF

Inca din luna septembrie a anului 2014 v-am informat in cadrul unei sedinte de dialog social asupra aparitiei unor documente elaborate de ANAF ca metodologii interne care prezentau grave indemnuri la ABUZ IN SERVICIU tratand orice administrator sau antreprenor ca fiind interesat doar sa diminueze taxele - respectiv sa fure. Aceasta lipsa de respect fata de contribuabil era dublata de o exprimare confuza si de eliminarea din indrumarul de control a unei prevederi importante a legii - respectiv EXCEPTAREA de la retratarea ca SALARIATI a PROFESIILOR LIBERE.
Mi-ati spus ca se va rezolva, la sedinta fiind prezenta si doamna ministru Ioana Petrescu, ce parea ca a inteles speta. Am revenit de mai multe ori, deoarece vestile din piata erau ca ANAF retrateaza ilegal prestatori de servicii , calculand penalitati enorme pentru ultimii 5 ani.
S-au trimis Guvernului luari de pozitie din partea mai multor ONG-uri patronale, iar in data de 3 noiembrie 2014 Domnul Emilian Radu, presedintele Uniunii Profesiilor Liberale din Romania a avut cu Dl Presedinte Diaconu o discutie cu tema: Interpretarea abuziva a Normelor Metodologice de aplicare a pct 22, art.7 din codul fiscal, publicata pe site-ul UPLR. Aceasta discutie ar fi trebuit sa fie suficienta si lamuritoare pentru eliminarea abuzurilor, dar nu s-a intamplat asa. Spre uimirea  Caselor de Avocatura importante din Romania si a marilor firme de consultanta  internationale , a fiscalistilor recunoscuti, cu totii beneficiari de servicii ale profesiilor liberale ce ar putea fi reconsiderate dupa "criteriile" ANAF , scrisorile, expunerile tematice, memoriile, explicatiile logice au ramas fara nici un rezultat.

ANAF a continuat sa trimita in teritoriu "liste de societati" dupa care sa fie facute controale pe aceasta tema. Cererea noastea de a afla criteriile "de risc" abordate a ramas fara raspuns. Cerem transparenta totala ANAF cu privire la aceste criterii, altfel institutia de control poate deveni usor un instrument anticoncurential!  Consideram Agentia Nationala de Administrare Fiscala ca fiind o institutie de indrumare si verificare - iar nu o institutie represiva la adresa antreprenorilor romani.


Explicatii fanteziste ANAF pe cazuistica din Jersey Island!

Unul din memoriile adresate dumneavoastra de catre o importanta societate pe actiuni romaneasca , membra a Confederatiei, a primit un raspuns  nu de la dumneavoastra, ci de la insasi persoana reclamata, respectiv Domnul Presedinte Diaconu.  Dansul si-a argumentat represaliile la adresa profesionistilor cu cateva cuvinte legate de "dependenta" , de "continutul economic" ( in lege sunt cu un rand mai sus fata de exceptarea profesiilor libere - si oricum nu e cazul ) dand ca argument cauza Paul Newey versus Comisia de Taxe a Majestatii Sale! Citind cazul mentionat de dansul  am descoperit ca este vorba de un evazionist britanic cu firma la o casuta postala din paradisul fiscal  Jersey Island care a fost pus sa plateasca 10 milioane de lire sterline TVA deoarece nu a putut demonstra ca acea casuta postala putea presta serviciile!

Recomandam autoritatilor noastre sa utilizeze cu prioritate hotararile Justitiei romane, care a incheiat deja cu decizii definitive 3 cazuri de abuzuri impotriva profesiilor libere, unul fiind publicat in martie 2015 in Monitorul Oficial. V-am informat imediat despre acest document , fapt ce ar fi trebuit sa va convinga sa interveniti pentru stoparea altor actiuni similare unde no,i contribuabilii, trebuie sa platim daunele produse de imputarile fara baza facute de ANAF. Dimpotriva, dupa aceasta data calculele de impunere au devenit complet fara noima, folosindu-se un program de calculator care nu stim ce are la baza, dar stim ca nu scade impozitele legale deja platite, impozitand veniturile totale  inca o data, cu toate penalitatile si dobanzile , plus recalculari specifice unui contract de munca, cu dobanzi si penalitati ce depasesc orice imaginatie!

Cititi aici continuarea scrisorii deschise inaintate de catre Confederatia Nationala a Patronatelor din Romania.

 

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Anca Vladscrisoare deschisaabuzuriANAFpremierulVictor Pontaconfederatia nationala a patronatelor


Data aparitiei: 07 Mai 2015
Ultima actualizare: 15 Mai 2015

Votati articolul "Anca Vlad: Scrisoare deschisa catre premier - referitoare la unele abuzuri ale ANAF":
Rating:

Nota: 4.03 din 5 din 19 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X