email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scapam de riscul de a fi executati silit

proiectcreditexecutare silitastingerea datorieibunul ipotecatcreditul

Un nou proiect de lege initiat recent de parlamentari ar putea sa elimine riscul de a fi executati silit atunci cand nu mai putem plati creditul la banca.

In concret, atunci cand o persoana fizica nu mai poate plati un credit la banca, i se ofera posibilitatea de a transfera bunul ipotecat in favoarea bancii, odata cu stingerea datoriei.

Potrivit Mediafax, Daniel Zamfir, unul dintre initiatori, a explicat ca proiectul introduce principiul echitatii, adaugand:

"Proiectul de lege prevede ca atunci cand o persoana fizica nu mai poate plati un credit la banca, sa poata transfera bunul ipotecat in favoarea bancii. Din cauza crizei, valoarea creditului ipotecat nu mai acopera creditul, iar banca se indreapta si spre alte bunuri ale persoanei respective. Acest proiect introduce principiul echitatii. Cat timp banca si-a trimis un evaluator agreat sa evalueze creditul, banca si-a acoperit riscul creditarii, iar cand apare criza contractului, riscul sa fie impartit, nu e normal sa suporte doar clientul".

De asemenea, referitor la beneficiile pe care proiectul le aduce bancii, acesta a explicat urmatoarele, citat de Mediafax:

"Cand o persoana fizica nu-si mai poate plati un credit pentru care si-a ipotecat imobilul, anunta banca si apeleaza la un notar sau un executor judecatoresc sa transfere proprietatea in favoarea bancii, iar persoana este eliberata de orice credit".

Avocatul Gheorghe Piperea, care a contribuit la elaborarea acestui proiect de lege, a explicat, informeaza aceeasi sursa, ca diferenta intre acest proiect de lege si legea insolventei persoanei fizice o reprezinta faptul ca noul proiect stabileste cadebitorul nu poarta "stigmatul de insolvent" astfel ca, dupa ce bunul imobil e dat bancii pentru a-si stinge creditul, acesta poate achita o alta casa.

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
proiectcreditexecutare silitastingerea datorieibunul ipotecatcreditul


Data aparitiei: 22 Mai 2015

Votati articolul "Scapam de riscul de a fi executati silit":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 10 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X