email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi reglementari privind veniturile din jocurile de noroc. Aflam totul de la consultantul nostru fiscal, Irina Dumitrescu!

veniturijocuri de norocimpozitareveniturile din jocuriparticipantorganizatorlegea 124/2015

Conform modificarilor aduse de OUG 92/2014 incepand cu 12.02.2015 veniturile din jocuri de noroc, altele decat cele realizate de catre persoanele fizice ca urmare a participarii la jocuri de noroc la distanta (on-line), slot-machine, lozuri si festivaluri de poker, se impun, prin retinerea la sursa astfel:

- cu o cota de 1% aplicata asupra tuturor sumelor incasate de un participant de la un organizator de jocuri de noroc – veniturile din jocuri de noroc care nu depasesc echivalentul a 15.000 euro;

- cu o cota de 16% - veniturile din jocuri de noroc care depasesc echivalentul a 15.000 euro;

- cu o cota de 25% - veniturile care depasesc echivalentul a 100.000 euro.

Nu se impoziteaza la sursa veniturile realizate de catre persoanele fizice ca urmare a participarii la jocuri de noroc la distanta (on-line), slot-machine, lozuri si festivaluri de poker. Pentru aceste venituri cota de impunere este de 1% pentru sumele de pana la echivalentul a 14.999 euro, 16% pentru sumele cuprinse intre 15.000-99.999 euro si 25% pentru sumele care depasesc echivalentul a 100.000 euro. Organizatorul acestor jocuri de noroc are obligativitatea de a pastra o evidenta nominala a persoanelor fizice care au obtinut venituri din jocuri de noroc mai mari de 15.000 euro si a le declara organului fiscal competent, pana la 25 mai inclusiv a anului urmator, celui de realizare a venitului.

Prin Legea nr. 124/2015 publicata in Monitorul Oficial in data de 09 iunie 2015 Ordonanta de Urgenta nr. 92/2014 a fost aprobata cu modificari si completari.

Conform modificarilor aduse prin Legea 124/2015, veniturile din jocuri de noroc cuprind toate sumele incasate, bunurile si serviciile primite, ca urmare a participarii la jocuri de noroc, indiferent de denumirea venitului sau de forma in care se acorda, inclusiv cele de tip jack-pot, definite conform normelor metodologice.

Veniturile din jocuri de noroc se impun prin retinere la sursa. Impozitul datorat se determina la fiecare plata, prin aplicarea urmatorului barem de impunere asupra fiecarui venit brut primit de un participant de la un organizator sau platitor de venituri din jocuri de noroc:

 

Transe de venit brut - lei                            - Impozit    - lei -

pana la 66.750, inclusiv                                     1%

peste 66.750-445.000, inclusiv                       667,5 + 16% pentru ceea ce depaseste suma de 66.750 lei

peste 445.000                                                 61.187,5 + 25% pentru ceea ce depaseste suma de 445.000 lei

Nu sunt impozabile urmatoarele venituri obtinute in bani si/sau in natura:

a) premii sub valoarea sumei neimpozabile stabilite in suma de 600 lei, inclusiv, realizate de contribuabil pentru fiecare premiu;

b) veniturile obtinute ca urmare a participarii la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machines si lozuri, sub valoarea sumei neimpozabile de 66.750 lei, inclusiv, realizate de contribuabil pentru fiecare venit brut primit. Verificarea incadrarii in plafonul neimpozabil se efectueaza la fiecare plata, indiferent de tipul de joc din care a fost obtinut venitul respectiv.

In cazul in care venitul brut primit la fiecare plata depaseste plafonul neimpozabil de 66.750 lei, inclusiv, impozitarea se efectueaza distinct fata de veniturile obtinute din participarea la alte tipuri de jocuri de noroc.

Obligatia calcularii, retinerii si platii impozitului revine organizatorilor/platitorilor de venituri.

Prin exceptie, pentru veniturile realizate de catre persoanele fizice ca urmare a participarii la jocuri de noroc la distanta si festivaluri de poker, impozitul anual datorat se determina de catre organul fiscal competent. Contribuabilii care obtin astfel de venituri din jocurile de noroc au obligatia de a depune declaratia privind venitul realizat (Formular 200). Organul fiscal competent stabileste impozitul anual datorat, pe baza declaratiei privind venitul realizat, si emite decizia de impunere. Impozitul de achitat, conform deciziei de impunere anuale, se plateste in termen de cel mult 60 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere, perioada pentru care nu se calculeaza si nu se datoreaza sumele stabilite potrivit reglementarilor in materie privind colectarea creantelor bugetare.

Impozitul anual datorat pentru veniturile din jocuri de noroc ca urmare a participarii la jocuri de noroc la distanta si festivaluri de poker se determina prin aplicarea urmatorului barem de impunere asupra fiecarui venit brut primit de un participant de la un organizator sau platitor de venituri din jocuri de noroc:

Autor: Irina Dumitrescu
Economist
Experienta:
- 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale
Expert contabil, CECCAR BUCURESTI

Transe de venit brut - lei                          - Impozit                      - lei -

pana la 66.750, inclusiv                                             1%

peste 66.750-445.000, inclusiv                667,5 + 16% pentru ceea ce depaseste suma de 66.750 lei

Peste 445.000                                              61.187,5 + 25% pentru ceea ce depaseste suma de 445.000 lei"

 

Pentru veniturile din jocuri de noroc ca urmare a participarii la jocuri de noroc la distanta si festivaluri de poker, fiecare organizator/platitor de venituri are urmatoarele obligatii:

a) transmiterea catre fiecare contribuabil a informatiilor referitoare la fiecare venit brut, primit in cursul anului fiscal, pana in ultima zi a lunii februarie a anului curent pentru anul precedent, in forma scrisa;

b) sa depuna anual, pana in ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul anterior, la organul fiscal competent o declaratie informativa referitoare la fiecare venit brut, pentru fiecare contribuabil.


de Irina Dumitrescu

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
veniturijocuri de norocimpozitareveniturile din jocuriparticipantorganizatorlegea 124/2015


Data aparitiei: 12 Iunie 2015

Votati articolul "Noi reglementari privind veniturile din jocurile de noroc. Aflam totul de la consultantul nostru fiscal, Irina Dumitrescu!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X