email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nou buletin informativ: Top acte normative importante din intervalul 5-11.06.2015

legea 124/2015jocurile de noroctitluri de stattitluri de garantie


In randurile urmatoare, legile selectate privesc mai multe aspecte din domeniul fiscal-contabil si au fost recent publicate in Monitorul Oficial. Va invitam sa consultati si explicatiile oferite odata cu fiecare act normativ selectat.

    Legea 124/2015 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 92/2014 pentru reglementarea unor masuri fiscal-bugetare si modificarea unor acte normative (M. Of. nr. 407 din 9 iunie 2015)

√ se aduc modificari legislatiei privind jocurile de noroc;

√ pentru veniturile realizate de catre persoanele fizice ca urmare a participarii la jocuri de noroc la distanta si festivaluri de poker, impozitul anual datorat se determina de catre organul fiscal competent;

√ contribuabilii care obtin venituri din jocuri de noroc la distanta si festivaluri de poker au obligatia de a depune declaratia privind venitul realizat. Organul fiscal competent stabileste impozitul anual datorat pentru veniturile din jocurile de noroc la distanta si festivaluri de poker, pe baza declaratiei privind venitul realizat, si emite decizia de impunere. Impozitul de achitat pentru veniturile din jocurile de noroc la distanta si festivaluri de poker, conform deciziei de impunere anuale, se plateste in termen de cel mult 60 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere.

    Legea nr. 133/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 46/2008 – Codul silvic (M. Of. nr. 411 din 10 iunie 2015)

√ controlul circulatiei materialelor lemnoase se efectueaza de catre:

– personalul silvic;

– ofiteri, subofiteri si agenti din cadrul Politiei Romane, Politiei de Frontiera Romana si Jandarmeriei Romane;

– personalul cu atributii de control din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

    Ordinul ministrului finantelor publice nr. 644/2015* privind prospectul de emisiune a titlurilor de stat destinate exclusiv investitorilor persoane fizice in cadrul Programului FIDELIS (M. Of. nr. 398 din 5 iunie 2015)

√ veniturile realizate de persoanele fizice rezidente din detinerea si tranzactionarea Titlurilor de stat nu sunt venituri impozabile, in conformitate cu prevederile art. 65 alin. (4) din Codul fiscal;

√ veniturile obtinute de nerezidenti din Romania din dobanzile aferente Titlurilor de stat si din tranzactionarea acestora sunt venituri scutite de impozit conform art. 117 lit. b) din Codul fiscal;

√ veniturile realizate din detinerea si tranzactionarea Titlurilor de stat de catre persoane juridice rezidente vor fi supuse impozitului pe profit, in conformitate cu prevederile Codului fiscal in vigoare la momentul respectiv.

    Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1111/2015 pentru aprobarea Normelor tehnice privind autorizarea emiterii de titluri de garantie izolata, utilizarii garantiei globale si a dispensei de garantie in cadrul regimului de tranzit comunitar/comun (M. Of. nr. 401 din 8 iunie 2015)

√ autorizatiile se elibereaza de Directia Generala a Vamilor;

√ autorizatiile pentru emiterea de titluri de garantie izolata, utilizarea garantiei globale si a dispensei de garantie in cadrul regimului de tranzit comunitar/comun, emise inainte de data intrarii in vigoare a prezentelor norme tehnice, raman valabile;

√ principalii obligati autorizati sa utilizeze garantia globala cu o valoare redusa si/sau dispensa de garantie vor depune la biroul de garantie, in termen de sase luni de la data intrarii in vigoare a prezentelor norme tehnice, toate documentele prevazute la art. 11 alin. (2) lit. c), d), si e) in vederea revizuirii valorilor de referinta si a verificarii conditiilor care au stat la baza eliberarii autorizatiei.

√ dispozitiile prezentelor norme tehnice se completeaza cu prevederile Regulamentului (CEE) nr. 2.913/92, cu modificarile si completarile ulterioare, ale Regulamentului (CEE) nr. 2.454/93, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Conventiei privind regimul de tranzit comun, cu modificarile si completarile ulterioare.

 Sursa: CECCAR Bihor


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea 124/2015jocurile de noroctitluri de stattitluri de garantie


Data aparitiei: 16 Iunie 2015

Votati articolul "Nou buletin informativ: Top acte normative importante din intervalul 5-11.06.2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X