email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

UPDATE! Codul fiscal si Codul de Procedura Fiscala au fost aprobate!

codul fiscalreducere TVAcodul de procedura fiscalaproiectul codului fiscal

Miercuri, 24 iunie, Camera Deputatilor a aprobat Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala, cu 306 de voturi "pentru", doua voturi "impotriva" si o abtinere.

Proiectul Codului fiscal cuprinde si masura de reducere a TVA-ului la 19%, Romania devenind astfel una dintre tarile cu cote reduse de TVA. Camera Deputatilor, for decizional, a adoptat pe articole atat Codul fiscal, cat si Codul de Procedura Fiscala.


AICI puteti citi despre celelalte masuri privind impozitele, pastrate in forma finala a proiectului de Cod fiscal.

"Codul Fiscal impune masuri extrem de importante pentru economie, cea mai importanta dintre masuri este desigur, reducerea TVA de la 20 la 19%, atat ca importanta cit si ca impact bugetar pentru anul viitor. Romania avea una dintre cele mai mari cote TVA din Europa, prin aplicare acestei masuri, Romania se va putea lauda cu una dintre cele mai reduse cote TVA. Impactul bugetar pe care acest cod fiscal il are este la nivelul 12 miliarde de lei, este o suma pe care o lasam la nivelul mediului economic, la nivelul pietei, cetateanului", a declarat Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, citat de Mediafax.

Potrivit ministrului, impactul bugetar al masurilor este de 12 miliarde lei. Ministrul a adaugat ca se Romania poate mentine deficitul sub 3%:

"Ar tebui sa fie un semnal important pentru piata din Romania. Partenerii externi vor intelege, in acest fel, faptul ca Romania este pregatita sa mentina un astfel de deficit de sub 3%. Romania trebuie sa dea dovada de indrazneala, dar si de raspundere in privinta cheltuielilor sustenabile. Multumesc primului-ministru Victor Ponta ca a sustinut o asemenea abordare liberala, care are in asamblul sau masuri sociale si masuri de piata. Cu siguranta va fi un vot in unanimitate, va fi un semnal important fata de cetateni si partenerii externi”.

In comisie au fost acceptate 450 de amendamente la Codul Fiscal si au fost respinse alte 350. Potrivit Mediafax, Marian Neacsu, liderul deputatilor PSD, considera ca noul cod fiscal reprezinta indeplinirea promisiunii luate de USL de a face "dreptate pana la capat.

In paralel, liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat, potrivit aceleiasi surse:

"Acest cod fiscal are si realizari si multe neimpliniri, dar noi cei de la liberali preferam sa vedem partea plina a paharului si speram sa fie anumite clarificari si sa faca mediului de afaceri un spatiu fiscal mai coerent. Acest cod fiscal are inspiratie ideologica liberala, a aparut dupa ce PNL a venit cu programul de guvernare. Atunci PSD, aflat in pierdere electorala, a aparut cu acea viziune avangardista, curajoasa. Din pacate au ramas numai unele masuri".

De asemenea, acesta a amintit ca liberalii au sustinut masura de reducere a TVA-ului, propunand totodata si reducerea CAS pentru stimularea agentilor economici.

"Grupul liberal va vota acest Cod fiscal si isi rezerva dreptul ca atunci când va veni la putere sa faca si restul si sa-l perfectioneze", a adaugat Nicolaescu.

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
codul fiscalreducere TVAcodul de procedura fiscalaproiectul codului fiscal


Data aparitiei: 24 Iunie 2015

Votati articolul "UPDATE! Codul fiscal si Codul de Procedura Fiscala au fost aprobate!":
Rating:

Nota: 4.07 din 5 din 7 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X