email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noul Cod fiscal. Ce a declarat Ponta cu privire la afirmatiile lui Iohannis

noul codul fiscalvictor pontaKlaus Iohannismodificarile codului fiscalPNL

La jumatatea saptamanii in curs, premierul Victor Ponta si-a exprimat opinia cu privire la criticile pe care presedintele Klaus Iohannis le-a transmis in legatura cu modificarile introduse de noul Cod fiscal care in acest moment se afla la Presedintie spre promulgare.

„Sincer, nu. si acum, dincolo de chestiuni personale, aceasta este o chestiune foarte importanta. Codul fiscal, de fapt, defineste o anumita structura economica si bugetara a Romaniei. Nu a aparut peste noapte, nu a fost adoptat alaltaieri, stiti, ca ieri, sau astazi, sa zica domnul presedinte ceva. A fost discutat un an de zile, a fost in discutii cu Banca Mondiala, experti, inca vreo jumatate de an am discutat cu Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (…) a fost in Parlament, a fost adoptata in unanimitate in comisiile de buget-finante, Senat, Camera Deputatilor, a fost trimisa la promulgare, a fost prezentat Comisiei Europene, FMI, peste tot, deci vorbim de un document extrem de important si care nu a aparut peste noapte”, a declarat premierul, la postul B1 TV, citat de Agerpres.

De asemenea, acesta a precizat ca aceste critici nu reprezinta opinia PNL care a votat Codul fiscal, ci probabil opinia unor analisti din afara care cred ca situatia Romaniei este una prea buna.

Potrivit Agerpres, premierul a precizat ca unele prevederi ale noului Cod fiscal sunt cunoscute "nu doar de specialistii in economie sau de catre analisti”, ci si de catre cetateni.

In acest sens, acesta a precizat, potrivit sursei amintite mai sus:

"Cred ca fiecare cetatean, daca faceti un sondaj stie: "Da, domn’e se reduce TVA de la 24 % la 19%, se scoate acciza la carburant si se scad"…Deci, sigur ca am fost uimit, pentru ca daca presedintele ar fi avut ceva… ba, la un moment dat a zis chiar ca e un cod al lor, e al PNL-ului, nu e al meu, a zis e un Cod foarte liberal. Deci nu a aflat ieri de Codul fiscal. (…) Deci nu e o chestie care a aparut peste noapte, ci e o chestiune clara", a spus premierul.

In acelasi timp, premierul a mentionat ca este de acord cu declaratiile guvernatorului BNR privind faptul ca macrostabilitatea pe care Romania a dobandit-o este si reversibila.

"Sunt total de acord, dar ideea este urmatoarea. intr-o societate democratica cum ar trebui sa fie Romania, nu stiu daca e, sper sa fie, un act de asemenea importanta care a fost dezbatut un an de zile (…) sa-l oprim acum ? Mi se pare ceva imposibil de explicat, adica…", a precizat acesta.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
noul codul fiscalvictor pontaKlaus Iohannismodificarile codului fiscalPNL


Data aparitiei: 16 Iulie 2015

Votati articolul "Noul Cod fiscal. Ce a declarat Ponta cu privire la afirmatiile lui Iohannis":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X