email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordin pentru aprobarea modelului si continutului Declaratiei informative privind proprietatile imobiliare detinute de rezidenti ai altor state membre

proiect ordincodul de procedura fiscalaadministratii fiscalebunurile imobile

Ministerul de Finante a publicat la 30 iulie 2015, proiectul de ordin pentru aprobarea modelului ºi continutului Declaratiei informative privind proprietatile imobiliare detinute de rezidenti ai altor state membre ale Uniunii Europene pe teritoriul Romaniei.


MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE                            MINISTERUL DEZVOLTARII                                               REGIONALE SI ADMINISTRATIEI
                                            PUBLICE
                                                               
REFERAT DE APROBARE

    Prin art. 531 alin. (5)  din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, s-a reglementat obligativitatea compartimentelor de specialitate ale unitatilor administrativ teritoriale de a furniza periodic, organelor fiscale din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, informatii referitoare la bunurile imobile detinute pe teritoriul unei unitati administrativ teritoriale de catre persoanele rezidente intr-un stat membru al Uniunii Europene, in scopul realizarii schimbului automat obligatoriu de informatii cu administratiile fiscale din Statele Membre ale Uniunii Europene, in conformitate cu prevederile Directivei 2011/16/UE, transpusa in Codul de procedura fiscala la Titlul VII1.

        In vederea indeplinirii obiectivului de mai sus, autoritatile administratiei publice locale trebuie sa colecteze de la persoanele rezidente intr-un stat membru al Uniunii Europene care detin proprietati imobiliare in Romania, informatiile stabilite la nivelul Comisiei Europene.  

    Totodata, potrivit art. 531 alin. (4) din acelaºi act normativ,  compartimentele de specialitate ale unitatilor administrativ teritoriale, sau, dupa caz, subdiviziunilor administrativ teritoriale ale municipiilor, au obligatia transmiterii organelor fiscale din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a declaratiilor care sa cuprinda informatiile cu privire la bunurile  imobile  detinute in proprietate de catre persoanele rezidente ale altor state membre ale Uniunii Europene pe teritoriul respectivei unitati administrativ teritoriale.

    In acest context, se propune reglementarea prin ordin al ministrului finantelor publice si ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice a modelului si continutului declaratiilor, precum ºi a instructiunilor care se vor transmite organelor fiscale din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, de catre  compartimentele de specialitate ale unitatilor administrativ teritoriale.

    Precizam totodata ca, in acest sens, au fost consultate ºi structurile asociative ale autoritatilor administratiei publice locale, in conformitate cu dispozitiile H.G. nr. 521/2005 privind procedura de consultare a structurilor asociative ale autoritatilor administratiei publice locale la elaborarea proiectelor de acte normative, cu modificarile ulterioare.

    Fata de cele  mai sus mentionate, s-a elaborat prezentul proiect de ordin, cu ale carui prevederi, daca sunteti de acord, va propunem a-l semna.

Secretar de stat
Dan MANOLESCU
  Secretar de Stat                                                      Sirma CARAMAN


MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE          MINISTERUL DEZVOLTARII
                                                          REGIONALE SI ADMINISTRAtIEI
                                    PUBLICE

DORU PETRU DUDAS
DIRECTOR GENERAL

TANTI ANGHEL
DIRECTOR GENERAL ADJUNCT

MIHAI BRAGARU
SEF SERVICIU


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
proiect ordincodul de procedura fiscalaadministratii fiscalebunurile imobile


Data aparitiei: 31 Iulie 2015

Votati articolul "Ordin pentru aprobarea modelului si continutului Declaratiei informative privind proprietatile imobiliare detinute de rezidenti ai altor state membre":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X