email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Klaus Iohannis despre Codul fiscal. Mesajul presedintelui la Conferinta Stiintifica Anuala a Economistilor Romani din Mediul Academic din Strainatate

Iohanniscodul fiscalreexaminareaperformanta economicaeducatia

Cu ocazia Conferintei Stiintifice Anuale a Economistilor Romani din Mediul Academic din Strainatate, presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin care a precizat ca Romania are nevoie de relaxare fiscala, "insa conteaza foarte mult maniera in care se realizeaza aceasta", fiind necesare politici fiscal-bugetare sustenabile care sa consolideze performante recente.

Totodata, in opinia presedintelui, "dezvoltarea reala, calitativa, se obtine prin politici economice bine gandite, care depasesc interesele politice si rezolva problemele profunde ale economiei noastre", citeaza HotNews.ro.

Se atrage astfel atentia asupra faptului ca tara noastra nu isi mai poate permite politici care sa genereze prosperitate doar pe termen scurt si ca trebuie sa ne orientam catre o dezvoltare economica bazata pe sisteme bine gandite care sa treaca dincolo de interesele politice.

Redam mai jos mesajul presedintelui Klaus Iohannis, asa cum a fost preluat de sursa amintita mai sus:


    Mesajul presedintelui Klaus Iohannis:

"Domnule Rector al Universitatii Babes-Bolyai,
Stimati profesori, Stimati economisti,
Doamnelor si domnilor,

Sunt incantat sa va transmit felicitari in contextul acestui eveniment care prilejuieste reuniunea economistilor romani din strainatate. Este nu doar un motiv de comuniune si regasire a colegilor de profesie, ci si o ocazie speciala de dezbatere a ideilor economice.

Ideile sunt cele care pot inalta sau, dimpotriva, pot cobori lumea in care traim, din punct de vedere social, politic si economic, cu precadere. Tocmai de aceea, mai ales in economia contemporana, supusa atator contradictii si erori, datoria de constiinta a economistului este de a privi lucrurile in profunzime si perspectiva, de a apara ideile bune si de a lupta impotriva celor incorecte, care pot fi seducatoare pe termen scurt, in special ca emanatie a dezideratelor politice, dar care pe termen lung genereaza nemultumire, saracie si conflict.

Cred cu tarie ca schimbarea profunda inseamna educatie, in mod necesar si prioritar, caci educatia este ingredientul cu adevarat indispensabil pentru dezvoltarea oricarei societati. Asa cum am spus si in alte randuri, o societate nu poate fi, pe termen mediu sau lung, mai buna decat sistemul sau de educatie.

Prosperitatea, performanta economica, buna guvernare, democratia insasi, se bazeaza pe calitatea capitalului uman. Romania va deveni competitiva si prospera pe masura ce educatia va evolua si ea in aceasta directie. Cu totii ne dorim ca noile generatii sa poata performa cat mai bine, iar eficienta sa devina criteriu determinant, indiferent de domeniul de activitate, concurential, privat sau public. In acest sens, apreciez ca rolul universitatii este decisiv, esential, nu doar in calitate de actor special, furnizor concurential pe o piata a serviciilor educationale, ci in calitate de adevarat model de etica, de responsabilitate, pentru promovarea ideilor sanatoase, indispensabile prosperitatii economice.

Doamnelor si domnilor,

In urma cu un sfert de veac puneam punct unei istorii nefaste pentru economia, cultura si societatea noastra. Socialismul ne-a demonstrat, din pacate, cat de dramatic putem ramane in urma atunci cand ne conducem dupa idei eronate, dupa idei economice si sociale aflate in contradictie cu insasi natura umana. In prezent, dupa 25 de ani de reforme, am putea spune ca tranzitia economica a fost, in cele din urma, incheiata. Am lasat in urma un sistem plin de defecte, care ne-a oferit insa o lectie esentiala: viziunea economica este decisiva pentru bunul mers al societatii.

De aici inainte, Romania trebuie sa-si consolideze, in mod hotarat, institutiile economiei de piata. In actuala etapa, circumscrisa trinomului post-tranzitie, post-aderare, post-criza, avem nevoie de un nou model de dezvoltare, axat pe competitivitate si responsabilitate. Romania are nevoie de o abordare echilibrata si responsabila, una care sa corecteze erorile trecutului, in favoarea unor beneficii sustenabile. Nu ne mai putem permite politici care sa genereze prosperitate doar pe termen scurt, fara sa consolidam bazele reale ale progresului economic: proprietatea privata si piata concurentiala, acumularea de capital si stimularea investitiilor, inovarea si antreprenoriatul, libertatea economica si competitivitatea. Acestea sunt sursele prosperitatii generale, a crearii de locuri de munca productive si bine platite.

Recent, am solicitat Parlamentului reexaminarea Codului fiscal. Am facut acest lucru cu motivatia prudentei si responsabilitatii in plan fiscal-bugetar. Romania are nevoie de relaxare fiscala, insa conteaza foarte mult maniera in care se realizeaza aceasta. Pentru consolidarea performantelor recente, politicile fiscal-bugetare trebuie sa fie sustenabile. Dezvoltarea reala, calitativa, se obtine prin politici economice bine gandite, care depasesc interesele politice si rezolva problemele profunde ale economiei noastre.

Stimati economisti romani,

Ma bucura sa stiu ca sunt multi ca dumneavoastra, care exceleaza prin profesionalism si dedicatie, care ne reprezinta tara, prin performante deosebite, peste tot in lume. Ii felicit pe toti economistii romani, din strainatate si din tara, cu speranta participarii tuturor, prin studiile si cercetarile dumneavoastra, la imbunatatirea politicilor si deciziilor economice ale Romaniei. Este important ca viziunea si experienta dvs. sa nu ramana neimpartasite, pentru a fi convinsi ca vom adauga valoare catre Romania si pentru Romania.

Va multumesc!"
 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Iohanniscodul fiscalreexaminareaperformanta economicaeducatia


Data aparitiei: 03 August 2015

Votati articolul "Klaus Iohannis despre Codul fiscal. Mesajul presedintelui la Conferinta Stiintifica Anuala a Economistilor Romani din Mediul Academic din Strainatate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X