email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OG 27/2015 modifica Legea 197/2012 privind asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale

OG 27/2015Legea 197/2012asigurarea calitatiidomeniul serviciilor sociale

In randurile de mai jos, regasiti mai jos Ordonanta Guvernului nr. 27/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 642 din 24 august 2015.

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. VIII.1 din Legea nr. 182/ 2015 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

Art. I. - Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 754 din 9 noiembrie 2012, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Articolul 19 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"Art. 19. - In cadrul procesului de certificare a calitatii in domeniul serviciilor sociale, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si institutiile aflate in subordinea sa, respectiv Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati, Departamentul pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati au responsabilitatea organizarii si derularii activitatilor de standardizare si de acreditare pentru serviciile sociale din domeniile de activitate pe care le coordoneaza."

2. La articolul 20 alineatul (2), litera b) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"b) intocmirea dosarelor de acreditare/reacreditare, inaintarea spre aprobare conducerii Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a propunerii de acordare a certificatului de acreditare pentru furnizori;".

3. La articolul 20 alineatul (2), dupa litera b) se introduce o noua litera, litera b1), cu urmatorul cuprins:
"b1) intocmirea dosarelor de acreditare/reacreditare a serviciilor sociale si inaintarea, dupa caz, conducerii Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati, Departamentului pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati a propunerii de acordare a licentei de functionare si incadrarea in clasele de calitate pentru serviciile sociale;".

4. La articolul 20, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:
"(3) Institutiile aflate in subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, respectiv Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati, Departamentul pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati au obligatia de a transmite lunar listele nominale cu serviciile sociale licentiate din domeniile de activitate pe care le coordoneaza, impreuna cu copia licentelor de functionare provizorie/licentelor de functionare emise in acest sens."

5. La articolul 21, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 21. - (1) Activitatea de evaluare in teren, prevazuta de prezenta lege, se realizeaza dupa cum urmeaza:
a) de inspectorii sociali, in cazul serviciilor sociale pentru care se solicita acreditarea/reacreditarea, potrivit art. 11 alin. (5) lit. b);
b) de o echipa constituita din inspectori sociali si personal cu experienta in domeniu din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, respectiv din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati, Departamentului pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati, nominalizat in acest scop prin ordin al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice sau, dupa caz, prin decizie a conducerii institutiilor mentionate, in functie de specificul serviciilor sociale pentru care se solicita incadrarea in clase de calitate, potrivit art. 14 alin. (3)."

6. Articolul 22 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 22. - Deciziile de acordare/respingere a acreditarii, a celor de incadrare in clase de calitate, precum si certificatul de acreditare si licenta de functionare se semneaza dupa cum urmeaza:
a) de catre ministrul muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice sau de persoana desemnata de acesta, pentru toate deciziile de acordare/respingere a acreditarii, precum si certificatul de acreditare;
b) de catre conducatorul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati, Departamentului pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati, in functie de specificul serviciilor sociale, pentru deciziile de acordare/respingere a licentelor de functionare provizorie/licentelor de functionare si a celor de incadrare in clase de calitate;
c) de catre ministrul muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice sau de persoana desemnata de acesta, pentru deciziile de acordare/respingere a licentei de functionare si a celor de incadrare in clase de calitate, in cazul serviciilor care nu se incadreaza la lit. b)."

7. Articolul 25 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 25. - Pentru realizarea atributiilor de evaluare/monitorizare derulate de inspectorii sociali, echipele de inspectie se completeaza, dupa caz, cu personal de specialitate cu atributii in realizarea activitatilor de standardizare si acreditare, din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati sau Departamentului pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati, in functie de specificul serviciilor sociale."

Art. II. - In termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, impreuna cu institutiile din subordine, propune spre aprobare Guvernului modificarea corespunzatoare a Hotararii Guvernului nr. 118/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale.

Art. III. - Dosarele de acreditare ale serviciilor sociale inregistrate si nesolutionate la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante se vor solutiona potrivit prevederilor legale in vigoare la data depunerii cererii de acreditare a serviciului social.

Art. IV. - Prezenta ordonanta intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2016.

PRIM-MINISTRU
VICTOR-VIOREL PONTA

Contrasemneaza:
Ministrul muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice,
Rovana Plumb

Ministrul delegat pentru dialog social,
Liviu-Marian Pop

Ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice,
Sevil Shhaideh

Bucuresti, 19 august 2015.
Nr. 27.


 


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
OG 27/2015Legea 197/2012asigurarea calitatiidomeniul serviciilor sociale


Data aparitiei: 27 August 2015

Votati articolul "OG 27/2015 modifica Legea 197/2012 privind asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Definitia intreprinderilor legate: clarificari aduse de MF

    • Ministerul Finantelor propune o noua definitie a intreprinderilor legate in contextul impozitarii microintreprinderilor, conform unui proiect de OUG publicat miercuri, 13 martie.  Prevederile urmeaza sa se aplice incepand cu verificarea incadrarii in categoria microintreprinderilor in anul 2024.  Aceasta propunere legislativa clarifica aplicarea regulior fiscale, mai ales in contextul aparitiei confuziilor generate de prevederile OUG 115/2023 (art. 47 alin...» citeste mai departe aici

  • Salariat cu norma intreaga si titular PFA: studiu de caz privind plata CASS

    • Conform Codului Fiscal, in anul 2024, PFA trebuie sa plateasca la stat un impozit in cota de 10% din venitul net, atat pentru activitatile din sistem real, cat si pentru cele cu norma de venit. Diferenta este la PFA in sistem real, pentru care din acest an si CASS devine cheltuiala deductibila (pana acum intra doar CAS-ul in facilitate). Acest lucru inseamna ca din venitul net se scade CAS-ul si CASS-ul. Salariat si titular PFA 2024 - studiu de caz ...» citeste mai departe aici

  • HORECA in 2024: legislatie explicata si monografii contabile

    • HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei. Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar t...» citeste mai departe aici

  • Retur produse vandute: monografia contabila aplicabila atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator

    • Societatea AbaProd SRL, avand ca obiect de activitate productia de imbracaminte, platitoare de impozit pe profit si TVA, a livrat catre Eva SRL produse finite cu incasare pe masura vanzarii, in doua transe: o livrare in luna decembrie N-1, in valoare de 1.000 lei + TVA (cost de productie 600 lei) si o livrare in luna ianuarie N, de 2.000 lei + TVA (cost de productie 1.400 lei). In luna ianuarie, clientul a achitat contravaloarea a 50% din produsele vandute. In luna iunie N, clientul i...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X