email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Impozitul forfetar se intoarce! Noua impozitare propusa de la 1 ianuarie 2016. Proiect in regim de urgenta

impozitul forfetarimpozit specifichorecarestaurante1 ianuarie 2016proiect

Firmele care sperau sa scape fara un nou impozit de anul viitor ar putea primi o veste nu tocmai buna in perioada urmatoare, in cazul in care un proiect recent initiat de un deputat va fi aprobat. Noul proiect propune aplicarea unui impozit specific in domeniul HORECA incepand cu 1 ianuarie 2016.

Mai mult, deputatul PSD Mircea Dobre, cel care a initiat proiectul, cere dezbaterea documentului in sistem de urgenta.

Acest impozit specific nu ar fi, de fapt, decat un impozit forfetar care ar urma sa se aplice pentru hotelurile, barurile si restaurantele cu o cifra de afaceri anuala neta de pana la 5 milioane de euro si un numar mediu anual de salariati mai mic sau egal cu 250.

Proiectul de lege nu vine astfel in sprijinul segmentului de turism in conditiile in care cerintele din partea reprezentantilor mediului de afaceri din aceasta arie au cerut in repetate randuri autoritatilor sa stabileasca reglementari prin care sa se faca plata unor sume fixe.

Acest nou proiect, asa cum il numeste HotNews.ro care a si obtinut, totodata, proiectul amintit, reprezinta "a patra incercare a autoritatilor de introducere a forfetarului in turism". Un calcul intocmit de aceeasi sursa arata ca impozitul pe care ar trebui sa il plateasca un bar din Centrul Vechi al Capitalei ar putea ajunge si la 10.000 lei/an, daca acest impozit specific se va aplica.

SE RENUNTA LA IMPOZITUL PE PROFIT?

"Este un proiect pe care l-am discutat cu conducerea PSD si in coalitie, este un proiect foarte important pentru industria turismului si alimentatia publica din Romania. Proiectul este adresat special companiilor care au pana in 5 milioane de euro cifra de afaceri si au maximum 250 de angajati. Este un avantaj foarte mare pentru industria turismului, in urma acestui proiect de lege se elimina impozitul pe profit si se adauga acest impozit specific, va fi avantajos pentru ca vor ramane mai multi bani pentru investitii, pentru dezvoltare si modernizare in aceasta zona", a declarat Dobre in cadrul unei conferinte de presa, citat de HotNews.ro.


CUM AR URMA SA FUNCTIONEZE IMPOZITUL SPECIFIC?


Acest impozit specific ar trebui sa se aplice, conform proiectului citat, dupa cum urmeaza:

"Pentru contribuabilii care inceteaza sa existe in cursul anului, impozitul specific se recalculeaza in mod corespunzator, prin impartirea impozitului specific anual la 365 zile calendaristice si inmultirea cu numarul de zile aferent perioadei fiscale corespunzatoare fiecarui contribuabil, luand in considerare, daca este cazul, si modificarea impozitului specific in cursul anului.

In cazul retragerii definitive de catre autoritatile competente a autorizatiei de functionare/certificatului de clasificare pentru toate activitatile prevazute in anexele corespunzatoare codurilor CAEN prevazute la art. 1 alin. (1), acestia sunt obligati la plata impozitului pe profit incepand cu trimestrul urmator retragerii autorizatiei tehnice/autorizatiei de functionare".

Potrivit propunerilor incluse in proiectul pe care il regasiti mai jos, in cazul RADIERII de catre autoritatile administratiei publice centrale responsabile in domeniul turismului a certificatului de clasificare, precum si in situatia in care contribuabilii nu desfasoara alte activitati corespunzatoare codurilor CAEN prevazute la art. 1 alin. (1), acestia sunt obligati la plata impozitului pe profit incepand cu trimestrul urmator radierii certificatului de clasificare.

IMPOZIT SPECIFIC VERSUS INACTIVITATE TEMPORARA

De asemenea, acelasi proiect mentioneaza ca, in situatia in care, in cursul unui an, un contribuabil intra in inactivitate temporara inscrisa in Registrul Comertului sau in registrul tinut de instantele judecatoresti competente, dupa caz, acesta ramane in sistemul de impunere reglementat de prezentul titlu si nu mai datoreaza impozitul specific incepand cu trimestrul urmator. In cazul in care perioada de inactivitate inceteaza in cursul anului, contribuabilul datoreaza impozitul specific incepand cu trimestrul urmator celui in care inceteaza perioada de inactivitate.

CLICK AICI PENTRU MODIFICARILE ESTIMATE PENTRU 1 IANUARIE 2016 SI PROIECTUL INTEGRAL!

 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
impozitul forfetarimpozit specifichorecarestaurante1 ianuarie 2016proiect


Data aparitiei: 22 Octombrie 2015

Votati articolul "Impozitul forfetar se intoarce! Noua impozitare propusa de la 1 ianuarie 2016. Proiect in regim de urgenta":
Rating:

Nota: 4.14 din 5 din 21 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X